גן הירק המשקי

קורס עומק לבעלי חוות בהווה ובעתיד, שרוצים להתחיל לגדל מזון לצריכה עצמית ברמה מקצועית.

מחזור ראשון של הקורס במרכז פורטוגל - quinta de sao jacinto, tabua, coimbra
16.5.25-18.7.25

קורס עומק, בו תוכלו לרכוש את הכלים הדרושים להקמת גן ירק בחווה שלכם בפרקטיקות מיטיבות, בשיטות יעילות וברמה מקצועית.

בהנחיית: אסף מינינברג

נגן וידאו

לימוד הכולל עבודה מעשית בגינה ולימוד תיאורטי

לימוד עיוני

נלמד על העקרונות שיאפשרו לנו להפוך להיות מגדלים טובים יותר ולהמשיך להתפתח גם אחרי שהקורס יסתיים.
ניתוח שטח, בדיקות אדמה, תכנון תוצרת, עקרונות הגידול ועוד.

לימוד מעשי

נצא לגן הירק ונעבוד יחד, הדגש יהיה לא רק על התנסות עם הידיים, אלא גם על עבודה יעילה, חסכונית באנרגיה ומאמץ, ובניית מיומנות חקלאית אישית.

מפגשי הקורס

1. ניתוח ובחירת שטח, בדיקות אדמה ביתיות והכנת ערוגות - 16.5.25

במפגש זה נעשה היכרות קצרה בין חברי הקבוצה, והיכרות עם עולם גידול המזון.

בכדיי לגדל גן ירק איכותי ומוצלח מבחינת תוצרת, המשימה שלנו כמגדלים היא ליצור את התנאים המיטביים לגידול. את חלק מהתנאים אנחנו יכולים ליצור ועל חלקם להשפיע. אך יש תנאים נתונים עליהם אין לנו השפעה.

בחלק זה של הלימוד נבין מהם הפרמטרים החשובים להתייחסות בבחירת השטח, או בשטח הקיים, איזה בדיקות כדאי לבצע, ואיך לעבוד עם מה שיש לנו על מנת להביא את השטח שלנו למצב מיטבי לתחילת עבודה, עוד לפני שלב הגידול

בחלק השני של היום נדבר על הכנת ערוגות, ונכין ערוגות יחד.

2. יצירת תקציב פרויקט, תכנון תוצרת הגן - 23.5.25

אחד הנעלמים שפעמים רבות עוצר מגדלים בתחילת פרויקט, גם בקנה המידה הביתי או המשקי, זה חוסר וודאות לגבי העלויות הנלוות של גידול ירקות לצריכה עצמית, במפגש זה נלמד לבנות תקציב על פי תחומים ונלמד איפה אפשר לחסוך ואיפה כדאי להשקיע על מנת לשמור על איכות הפרויקט ולהתאים אותו לתקציב האישי.

לאחר בניית התקציב נעבור לשיעור תכנון תוצרת, נדבר על אפשרויות שונות של תכנון לפי הצרכים והשאיפות האישיות של כל אחד, ונלמד שיטה שדרכה נוכל לציור מפת גידולים, וקלנדר שתילות וזריעות אישי.

בחלק השני של היום נצא לשטח לתרגול מעשי

3. השקיה בגן הירק , שתילה וזריעה - 30.5.25

אחד התנאים החשובים להצלחת הגידולים הוא ההשקיה, לרוב נושא זה מרתיע מגדלים, והרבה מגדלים נמנעים מלהעמיק בו בגלל המורכבות שהוא מביא איתו.

במפגש זה נפשט את העקרונות של ההשקיה, נבין מה חשוב, ולמה אין מתכון אחד שמתאים לכולם, ונלמד את הפרקטיקה של איך להתאים את ההשקיה לגינה שלי בכל זמן בשנה.

בחלק השני של היום נדבר על שתילה וזריעה, לרוב נושא פשוט זה נראה שולי, אך יחד עם זאת רגע השתילה והזריעה ישפיע על חיי הצמח באופן משמעותי ויש כמה עקרונות שחשוב להכיר ולפעול איתם.

בחלק הזה נלמד כל מה שצריך לדעת כדי שהפעעולות הפשוטות האלה יעשו בצורה טובה ויצליחו.

תחזוקה בגן הירק - 6.6.25

לאחר שבחרנו שטח, הקמנו ערוגות, תכננו את הגינה, שתלנו וזרענו מחזורים ראשונים, הגיע זמן התחזוקה. גן ירק רבים נופלים בשלב זה, ומשאירים את הצלחת הגידולים לידי הגורל, בשיעור זה, נלמד את פרקטיקות התחזוקה החשובות, לפי סדר החשיבות שלהן, העקרונות של כל פרקטיקה,

בחלק השני של היום, נתרגל בשטח פרקטיקות תחזוקה שונות לגידולים שונים, קטיף, ניהול עשביה, גיזומים, דילולים, הזנה ועוד.

שימור מזון 1 – התססה לקטית, שימור בוואקום, ייבוש 13.6.25

במפגש זה, עם רוני מינינברג, נלמד 

הגנת הצומח (התמודדות עם מזיקים) + התמקדות בגידולים דלועים - 20.6.25

  • התמודדות עם מזיקים ומחלות זה אחד הנושאים שמטרידים רבים ממגדלי הירקות וחקלאים בכלל. 

 

  • בתוך תחום זה לרוב נפגוש גישות שנוטות לקיצון כלשהו בגישה לתחום, לדוגמה קיצון אחד הוא החלקאות התעשייתית שבה במקרים רבים משתמשים בחומרי הדברה גם על חשבון בריאות האדם והאדמה על מנת להגן על הצמחים ולקבל יבול.

 

  • מצד שני, יש את הגישה האקולוגית בצד השני של הספקטרום שאומרת שלא משנה מה קורה, אסור להתערב, וצריך לתת לטבע לעשות את שלו.

 

  • בשיעור זה נלמד את העקרונוצ\ת של הגנת הצומח והתמודדות עם מזיקים, ונלמד גישת אמצע אקולוגית שמתמקדת ביצירת תנאים מיטיבים ושמירה על בריאות האדמה והצמחים על מנת להפחית את לחץ המזיקים והמחלות, ויחד עם זאת נלמד שיטות לניטור, זיהוי מוקדם, מחלות נפוצות ושיטות הגנת הצומח שלא כוללות שימוש בחומרי הדברה (גם לא האורגניים)

 

בחלק השני של היום נתמקד בגידולי הדלועיים, כל מה שצריך לדעת מזרע ועד קטיף.

קטיף ואחסון + התמקדות בגידולים השלמות - 27.6.25

אחד הדברים הכי חשובים אם רוצים לגדל תוצרת איכותית ולשמור על התחדשות והמשכיות בגינה הוא הקטיף, לכל ירק יש את הזמן ואופן הקטיף הייחודי לו, אשר יאפשר טעם מיטבי והתחדשות מיטבית של הצמח.

בחלק זה נלמד את אופני הקטיף האידאליים, ונלמד איך לטפל במגוון ירקות עיקריים לאחר הקטיף.

אנחנו משקיעים המון אנרגיה בגידול הירקות ואני מאמין שחשוב להשקיע לא פחות אנרגיה גם לאחר הקטיף אם רוצים שהירק יהיה איכותי, טעים וישמר לאורך זמן.

בחלק השני של היום נתרגל בגינה, ונשלים התמקדות בגידולים לגידולים שלא נגענו בהם.

שימור מזון 2 – שימור פירות קיץ, אלכוהול, חומץ - 4.7.25

בשיעור זה עם רוני מינינברג נלמד שיטות שימור מזון נוספות כמו אלכוהול וחומץ. ונתמקד בגידולי פירות הקיץ כמו עגבניה ומלפפון ונלמד שיטות שונות לשימור שלהן.

שימור זרעי מורשת, תיאוריה ופרקטיקה - 11.7.25

בשיעור שימור זרעיו מורשת אני נותן פתח והצצה לעולם המופלא והרחב של שימור הזרעים. בשיעור אני מסביר מה זה בכלל אומר זרעי מורשת, מהם סוגי הזרעים השונים, ומהם העקרונות הרוחביים לשימור זרעי מורשת.

במפגש זה נלמד את העקרונות לשימור כך שכל אחד ואחת יוכלו להתחיל לשמור אצלם בחווה, ונלמד פרקטיקות שימור יבש ושימור רטוב ונדגים על מספר גידולים שונים מהם נשמור זרעים לעונה הבאה.

היום יתחלק ללימוד עיוני ותרגול מעשי של שימור זרעי מורשת.

מפגש סיום חגיגי , סעודת חקלאים + הכנת שתילים לסתיו - 18.7.25

בשיעור שימור זרעיו מורשת אני נותן פתח והצצה לעולם המופלא והרחב של שימור הזרעים. בשיעור אני מסביר מה זה בכלל אומר זרעי מורשת, מהם סוגי הזרעים השונים, ומהם העקרונות הרוחביים לשימור זרעי מורשת.

במפגש זה נלמד את העקרונות לשימור כך שכל אחד ואחת יוכלו להתחיל לשמור אצלם בחווה, ונלמד פרקטיקות שימור יבש ושימור רטוב ונדגים על מספר גידולים שונים מהם נשמור זרעים לעונה הבאה.

היום יתחלק ללימוד עיוני ותרגול מעשי של שימור זרעי מורשת.

מבנה הקורס:

מפגש שבועי, ימי שישי, בין התאריכים 16.5-11.7 – בשעות 9:00-16:00

סך הכל 10 מפגשים במשך חודשיים, סך הכל 60 שעות לימוד פרונטלי, עיוני ומעשי.
מתחילים ב-16.5.25
IMG_20210912_181224
AAA08873
IMG_20210709_081545
IMG_20220106_152551

עם מה תצאו מהקורס

הדבר הכי משמעותי שתצאו איתו יהיה מה שיחיה בכם/ן + הידע והמיומנות לעסוק בעשייה זו.

תלמידים של אסף בעבר מספרים

איתמר יקיר - חוות תלתן

הגעתי לקורס לאחר 4 שנים של תעסוקה בגידול ירקות במסגרות חינוכיות. האמת היא כשנחשפתי לקורס של אסף, הייתי בתודעה של אני יודע לגדל הכל די סבבה וכמה כבר אפשר לחדש לי? די יהיר מצדי, וכבר במפגש הראשון הרגשתי מובך מכמות המידע היעיל והמעורר השראה שאסף העביר ומהשיתופים של החברים היקרים לקבוצה. תוך כדי תנועה (די מהר) קלטתי כבר שאני בתהליך שהוא הרבה מעבר ללימודים. התאהבתי בכל החברים והחברות לקבוצה ואני מרגיש בר מזל על החוויות והשיחות איתם. אני בתחושה של צמיחה ושל תנועה חיובית בחיים הודות לקורס מבחינה מקצועית, איכות הגידולים וההתיעלות בעבודה קפצו, מגוון הגידולים התרחב משמעותית (כיום המשק אינו משלים סחורה לסל מספקים אחרים), שיווק ותכנון תוצרת פתאום נהיו לא מילים גסות אלא נגישות ומובנות. אסף ממש פיצח את השיטה איך להעביר את הידע המדהים הזה בצורה פנומנלית ובמלא מלא חן. בקיצור, ממליץ בחום בקיצור, אני הכי ממליץ לכם ן להצטרף

תומר בוז'ו - חוות שורש יעקב - כרם בן זמרה

בשנים האחרונות אני מסתובב עם הפנטזיה ללמוד לגדל מזון בשיטות אקולוגיות. מיד כששמעתי על הקורס של גן הירק היצרני, תחושות הבטן שלי אמרו לי שזה זה. עזבתי את מצפה רמון ועברתי לגור בצפון כדי להיות חלק מהקורס, ותוך כדיי הקמתי חלקה נסיונות ללמידה. הציפיות והתקוות שלי התגשמו מעל ומעבר. גידול הירקות והקמת עסק חקלאי הינו חלק משמעותי מהקורס אבל כלל לא העיקר. הלך הרוח והרעיונות הנלמדים בקורס דרך המפגש עם אסף ועם חברים אחרים בקבוצה, הם אלו שהפכו את הקורס הזה לחשוב ומיוחד עבורי. אני יוצא מהשנה הזאת עם ביטחון להמשיך לגדל ולגדול וגם ללמוד ולטעות בדרך.

עמית מכטינגר

איזו שנה יא ראבאק מי היה מאמין שאני אשב בקבוצה ואקשיב שמונה שעות רצוף .. טוב ברור שיצאתי ״להתאורר ״ אני מאלה שעושים סיבובון וחוזרים להקשיב תאמת ככול שהשנה עברה פחתו הפעמים לאיורור וההקשבה גדלה כול שעור מרתק מעניין ובכול פעם שלח אותי ישר אחרי השעור לגינה שלי לעשות את מה שלמדנו באותו היום (ממש חנונה בפעם הראשונה בחיי). הצלחות וכישלונות ניסוי ותהיה עבודה על המידות סבלנות אורך רוח התבוננות כלים רבים שרכשתי והעמקתי מול עצמי ומול הסביבה בכלל . תודה אני בודאות לא אותה חקלאית שהיתי לפני הקורס .

אוריאל שיינמן - טבח "Butter"

במהלך השנה ליווית ולימדת אותנו את מה שלפעמים נראה מבחינתך הכי ברור בעולם, לאט לאט התמקצעתי, הבנתי ולמדתי את היסודות של כל דבר, מה דורש להקים ולתחזק גן ירק יצרני, מה המאפיינים, בעיות ויתרונות של כל גידול, איך לייעל כל פעולה שאנחנו עושים ולמקסם את הפוטנציאל של הגינה או השטח, אבל בעיקר לממש את הפוטנציאל האישי של כל אחד מהתלמידים. בסבלנות, בתשומת לב ובשקט לימדת אותנו לפתח את היכולות האלו, ובמקביל יכולתי ליישם אותם אצלי בשטח ולעת שתוכל לענות על כל שאלה שתעלה במהלך הדרך. בסופו של דבר הקורס ענה על כל הצפיות, ומרגיש שעזר לי מאוד לקבל את הכלים שהרגשתי שהיו חסרים לי. אז תודה על השנה המדהימה הזו, אפילו שלא סיימנו עדיין.

אפרת הרלב – גן הירק בחוות רום

פעם בשבוע בקעתי מהבועה שלי ומזרם החיים השוצף ולקחתי לי יום ללמוד משהו שמזמן רציתי להבין אותו מעבר לרמה האינטואיטיבית. פגשתי קבוצה כל כך מתוקה של אנשים ויחד היה תומך לגדול כל אחד בדרך שלו. קיבלתי המון בטחון בלהיות חלק מקבוצת אנשים שכולם בשלבי בנייה פיזית או רוחנית של הגינה שלהם. הלמידה בקורס יחד דרך הגוף היא יקרה מפז, היום אני מבינה שהיא נדבך מאד משמעותי בביטחון שנבנה לי להקים גן ירק משלי. אסף מעביר את הידע מהמסע שלו בהמון ענווה ומתוך ניסיון עשיר (לא רק בגידול ירקות), הענווה ללמד את מה שעובד לו ולא כאמת אחת, לי זה אפשר מאד להתמסר ליידע ולחכמה שזרמו ממנו. אסף עודד אותנו לצייר לנו את הגינה שלנו במידות שלנו ובייחודיות שלנו. החלק בקורס בו סיירנו בגינות ירק ברחבי הארץ היה גם הוא חלק מרגש, ששוב אמר לנו, יש הרבה דרכים לגדל ירקות ולחיות את אורך החיים הזה של קרבה לאדמה, תהיו קשובים לעצמכם ותבחרו. אני כל כך שמחה שבחרתי להגיע לקורס השנה ויצאתי לנשום ולפגוש אנשים מעוררי השראה.

מתן לאור - חקלאי ב'גן הירק בבוסתן הגליל'

ההתגלגלות שלנו לקורס גן הירק היצרני לא הייתה מקרית. במהלך האביב בשנה שעברה יצאנו למסע חוות ברחבי הארץ. המטרה שלנו הייתה למצוא את החווה והא.נשים מהם נרצה ללמוד להיות חקלאים. במהלך המסע פגשנו המון א.נשים, סגנונות גידול ואורחות חיים. היו ימים בהם ביקרנו ב-3 חוות אחת אחרי השניה, ראינו הרבה. אל גינת העץ ואסף הגענו ממש לקראת סוף המסע, ונדהמנו ממה שראינו. עבדנו עם אסף חצי יום בהכנת ערוגות, וסיימנו את היום מלאי השראה, רעננים ושמחי לב. עבודת האדמה שהיינו רגילים אליה תמיד הייתה כרוכה במאמץ פיזי גדול ולעיתים מתיש. בסיום היום הזה ידענו שנינו שאסף הוא האדם שממנו אנחנו רוצים ללמוד בשנה הקרובה. במהלך הקורס למדנו מאסף לא רק איך לגדל ירקות, אלא גם איך לעשות את זה בצורה חכמה, יעילה ומדויקת, כזו שמשאירה את הגוף והלב שמחים, והבטן שבעה מירקות טעימים. למדנו על התבוננות אקולוגית רחבה, אהבה לגינה, מוסר עבודה וחריצות, דרכים להתפרנס מגידול ירקות, ואיך ניתן לשמור על נחת ואורח רוח בתוך עבודת האדמה. בגדול - איך להגשים חלום ואשכרה להצליח לחיות אותו ולא רק לרדוף אחריו. במהלך הקורס הקמנו גינה יצרנית בעצמנו והתחלנו למכור ירקות. הלימודים בקורס השרו בנו את הביטחון לעשות זאת, ואסף היה שם איתנו בכל השלבים, עזר, תמך ונתן עצה טובה.

שני אלומה

קורס גן הירק היצרני העניק לי משאלות לב עמוקות, שלא ידעתי אפילו שאני מסתובבת איתן. המשאלה לצלול לעומק של גידול ירקות ושל גן הירק, המשאלה להבין איך לעשות את זה טוב באמת, וגם איך לעשות את זה בסדר גודל שמאפשר לי לגדל ירקות לקהילה שמסביבי, ואפילו איך אני יכולה להתפרנס מזה. המשאלה להכיר אנשים שמבקשים לעצמם דברים דומים. לא שיערתי לי כמה ידע אני אוכל לרכוש בזמן כה קצר. ידע פרקטי, זמין, אבל גם ידע רחב ומקיף, שמתחיל ב'למה לעשות את הדברים', ומגיע גם לאיך להיות הכי יעילה שאפשר בכל פעולה קטנה שאני עושה בגינה. אני מרגישה ממש זכות ללמוד מאסף. הוא מפוצץ בידע, והוא גם צנוע וגמיש ורוצה לתת מעצמו וחי עד הסוף את מה שהוא מלמד. מומלץ בחום גלעד גורל

דניאל הרשקוביץ

הקורס של אסף הוא מהבחירות הטובות שעשיתי בחיים, זה מתנה לחיים לכל אדם שרוצה ליצור לעצמו שגרת חיים קרובה לאדמה שמאפשרת להתפרנס. אסף מורה מיוחד, עם עומק ודיוק שמייצר השראה, הוא מעביר ידע בצורה נגישה ברורה ונעימה שגרמה לי לשמור על מיקוד לאורך השנה. מעבר למילים יש גם המון פרקטיקה שזה כמו הסודות הקטנים שהופכים אדם ליעיל פי כמה, וזה זהב בעולם החקלאות כי חוסכים בזמן, אנרגיה וכסף. בנוסף בקורס יש נטוורקינג לשיתופי פעולה עתידיים. סך הכל קורס מקיף ומעולה לאדם שרוצה לגדל בצורה יצרנית.

גלעד גורל - חוות "עשב לימון" בבית לחם הגלילית

בכנות, הקורס הזה היה המסגרת הכי מדוייקת שהגעתי אליה בחיי. בשנים האחרונות פיתחתי תשוקה גדולה לגידול ירקות, וההתעמקות בפרקטיקות גידול שהן גם מקיימות ברמה האקולוגית וגם ברמה הכלכלית הלהיבה אותי בכל מפגש. לאורך הקורס יישמתי את הידע שנצבר בגן ירק משלי שכבר הניב שפע ירקות לדוכן שבועי במהלך הסתיו-חורף ולקייטרינג שלי ושל זוגתי. הלוואי וגם במחזור הבא יגיעו לקורס של אסף האנשים הנכונות, שיקימו גני ירק משלהם.ן ונייצר ביחד חקלאות אחרת, בעיניי טובה יותר.

אסף מינינברג | חקלאי ומורה בquinta de sao jacinto

את המסע שלי במחוזות הקיימות וגידול המזון התחלתי לפני 12 שנים, ומאז הגישה שלי כלפי הלמידה היא שככל שאני נהיה יותר ‘מומחה’ ככה אני גם נהיה יותר ‘תלמיד’, ככל שאני יודע יותר אני מבין שאני יודע פחות, או במילים אחרות, אני בחיפוש, מחקר ולמידה מתמדת, אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד בשבילי היא כמובן ללמד.

ב- 12 השנים האחרונות אני מגדל מזון באופן ביתי, קהילתי ויצרני. מהעשייה שלי בשנים האחרונות:

  • ב -5 השנים האחרונות לימדתי מעל 200 תלמידים בקורסי הכשרה פיזיים, ועוד מאות נוספים בקורסים און ליין.
    רבים מבוגרי הקורסים מובילים גני ירק ועסקי אוכל/גינון מצליחים בישראל.
  • הקמה, ניהול ועבודת שדה ב’גינת העץ’ – גן ירק יצרני, מחדש בקנה מידה קטן.
  • ייעוץ וליווי להקמת גני ירק יצרניים.
  • הקמה, ניהול ועבודת שדה ב’אדם ואדמה – חווה לגידול ירקות אורגניים בשיתוף הקהילה’
  • הובלת תחום הקיימות והסביבה במרכזי הפיתוח של אינטל ישראל.
  • עבודה ופיתוח יער המאכל בכפר בן נון.
  • הכשרת מורי פרמקלצ’ר.
  • הקמה והובלת גן ירק קהילתי יצרני במודל ייחודי בישוב מעלה צביה בגליל.
  • פיתוח ולימוד מלאכת שימור זרעי מורשת, וביסוס בנק זרעי מורשת מקומי.
  • הקמה וכתיבה לבלוג ‘תודעה בת-קיימא’ – בלוג על חיים אנושיים באקלים משתנה.

חושב, מהרהר וחוקר נתיבים לעתיד המזון שלנו, ועל יצירת קשר מתחדש – עתיק בין בני אדם לפלנטה.

החזון שלי

נגן וידאו

עלות הקורס - מחיר מיוחד למחזור הראשון

הרשמה מוקדמת

עד 30.4 או עד מילוי הקבוצה
euro 695
  • קורס גן הירק המשקי אביב-קיץ 2025

הרשמה מאוחרת

על בסיס מקום פנוי
euro 795
  • קורס גן הירק המשקי אביב-קיץ 2025

ההרשמה למחזורלמחזור הראשון של הקורס אביב-קיץ 25 פתוחה כעת, מלאו פרטים ונחזור אליכם להרשמה

לאחר מילוי הפרטים תעברו למילוי שאלון אישי, ולאחר מכן ניצור אתכם קשר לתיאום ראיון אישי לקבלה לתכנית.

שאלות ותשובות | גן הירק המשקי

שאלות ותשובות |

  • מפגש שבועי, ימי שישי, למשך חודשיים, בשעות 9:30-16:00, סך הכל 10 מפגשים.
  • פורום לשיתוף, החלפת ידע ורכישות קבוצתיות לתלמידי הקורס.
  • עשרות מסמכים, טבלאות ופורמטים לתכנון וארגון שנלמד לעבוד איתם במהלך השנה.
  • אנחנו עובדים על אפשרויות להנחות על רכישת כלי עבודה המתאימים לסוג החקלאות שנלמד.

הקורס מתאים לבעלי חוות, בעלי אדמות, גננים, חקלאים צעירים ואנשי אוכל, שמעוניינים לגדל את מירב התוצרת לצריכה עצמית למשק הבית שלהם, באופן מקצועי, עקבי ואולי אפילו מהנה.

קורס זה בנוי על מנת לאפשר את כל הכלים הדרושים לתכנן, להקים, ולתחזק גן ירק אשר מספק תוצרת רבה ומגוונת למשק הבית, או החווה שלכם.

תלמידים שישקיעו, יתרגלו ויישמו את הלימוד בקורס יוכלו לגדל באופן מקצועי את מירב התוצרת שלהם.

כן, דברו איתנו ונמצא את שיטת התשלום שמתאימה ונוחה לכם.

גודל הגן תלוי במספר גורמים שמשתנים בין אדם לאדם, כמו בבחירת הגידולים, המגוון שנרצה לגדל, כמות האנשים שאנחנו רוצים להאכיל ועוד. אך לרוב נוכל לגדל תוצרת ירקות בסיסית למשפחה על 100-200 מטר רבוע, ואם אנחנו מתכננים להאכיל כמה משפחות או לגדל מגוון גדול יותר כולל גידולי מזווה, אז אפשר לגדול גם לכיוון של חצי דונם או יותר.

ניתן ללמוד בקורס גם למי שעוד אין גן או פרויקט בפתח. הלימוד במקרה זה ישמש בסיס להקמה עתידית של גן ירק. דגש משמעותי בקורס הוא התנסות ועבודה מעשית בגינה, שתאפשר “להשתפשף” במיומנויות הפיזיות במהלך ימי הלימוד, ולצבור קילומטרז’ של עבודה בידיים.

זאת לצד הלימוד העיוני אשר מבוסס על חומרים שישמרו אצלכם לשימוש עתידי.

דילוג לתוכן