גרנולה ריחנית, חורפית, יפה וטעימה בעיקר לחובבי ארומת התפוז. אחד הניסויים היותר מוצלחים שלי לאחרונה, ששווה מתכון בהחלט.
נגמרו לי הסיפורים, הנה מתכון –
מה צריך
לקליפות תפוז קלויות:
תפוז אחד
כף סוכר קנים
לגרנולה:
450 גרם שיבולת שועל שלוש כפות סילאן גדושות 150 גרם שקדים 70 גרם שמן קוקוס כף גדולה או שתי כפות סוכר קנים אורגני
80 מל מים
150 גרם קקאו ניבס

הוראות הכנה:
מקלפים את התפוז בעזרת קולפן, משתדלים כמה שפחות מהשכבה הלבנה. מפזרים כף סוכר ומערבבים. מפזרים על תבנית וקולים 8-10 דקות על 150 מעלות. מצננים וקוצצים בעזרת סכין גדולה.
ממיסים את סוכר הקנים ב80 מל המים. קוצצים את השקדים בעזרת סכין גדולה, ומערבבים עם כל יתר מרכיבי הגרנולה היטב ומי הסוכר.
מניחים בתבנית שטוחה (זו של התנור) על ניר אפיה . אופים על 125 מעלות בתכנית טורבו, שעה וחצי וכל 20 דק מערבבים. מצננים ומוסיפים את קליפות התפוז, ואת הקקאו ניבס.



