דלורית אפויה ממולאת בפקוס

אני מאוד אוהבת לאפות את הדלורית בשלמותה ולשחק עם תוספות שונות על המצע הנהדר שיוצא מהתנור. פעולת האפייה פחות מתאימה לחלק מהאנשים בקיץ, אך תמיד אפשר לאפות בערב כשנעים יותר וזה באמת הופך את הכל לקל יותר – כי לא צריך לקלף או לחתוך וזה חוסך מאמץ וזמן כשזה הצורך.

 

מה צריך?
דלורית
טחינה גולמית
סילאן
שמן זית
מלח
בזיליקום טרי או יבש
פקוס (מלפפון בלאדי) / גם מלפפון טרי הולך
לימון
עגבניה לקישוט

 

אופן ההכנה:
אופים את הדלורית על 250 מעלות בתנור כ45 דקות עד לריכוך מלא.
מוציאים וחוצים ל4 רבעים
מוציאים את הגרעינים בזהירות ע כף
קוצצים פקוס דק דק
בתוך הגומחות מזלפים טחינה וסילאן ושמן זית, מניחים את הפקום מעל, ומזלפים הכל גם מלמעלה. מוסיפים מיץ לימון ומלח, ומפזרים מעל בזיליקום.
מקשטים עם עגבניה ובתיאבון.
יש עוד הרבה מתכונים עם ירקות העונה, אותם אלמד בסדנת הבישול הקרובה. לכל הפרטים על הסדנה – כאן.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן