מרכיבים לארבע מנות:
שתי דלעות ערמונים
כוס עדשים ירוקות/שחורות
חצי בצל קצוץ דק/מגורר
שלוש כפות בורגול (לא חובה)
פלפל ומלח ים גס
כפית זרעי כוסברה כתושים
8 כפות שמן זית
רבע כפית חרדל דיז’ון
200 מל מים
מעט פלפל חריף אדום קצוץ (רק אם אוהבים חריף)
חופן עשבי תיבול טריים קצוצים – אורגנו, בזיליקום, נענע ומה שאוהבים

הכנה:
מנביטים מראש את העדשים.
הכנת הדלעות: חותכים את הדלעות לחצי (כאשר הסכין ניצבת ל”פסים” של הדלעת ולא מקבילה). מוציאים את הזרעים וזורקים.
הכנת המילוי: מגרדים מעט מן הדלעת בעזרת כפית ושמים בקערה. באותה קערה מוסיפים 6-7 כפות מהעדשים המונבטות, בורגול, בצל, עשבי תיבול, פלפל ורבע כפית מלח. מזלפים מעט סילאן ושמן זית ומערבבים.
רוטב: בקערה מערבבים 200 מל מים, 4-5 כפות שמן זית, 2-3 כפות סילאן, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור ופלפל חריף לפי הטעם, עשבי תיבול קצוצים, חרדל דיז’ון, וזרעי הכוסברה. מניחים את חצאי הדלעות הממולאות בתבנית או כלי אחר לאפייה בעל מכסה. רצוי שהדלעות יעמדו ולא יפלו –
