חומוס גזר!

מתכון פשוט באמת לכל מי שמחפש שדרוג לחומוס. תקשיבו, חומוס זה נושא רגיש אצלנו בבית ובטח גם בבתים אחרים. יש ממש דוקטורי חומוס שמסתובבים חופשי בעולם ומדרגים חומוסים וחומוסיות להנאתם… ובכן – החומוס הזה לא קלאסי חברים. הוא מעניין ואחר, אוורירי, מתקתק, ובהחלט מגוון את הממרחים בבית.
אני חושבת שהשנה אהבתי גזר יותר מתמיד, וניסיתי המון מתכוני גזר, אפילו גלידת גזר (שעוד לא זכתה להתפרסם..) בשבועות האחרונים בגינה הקהילתית שלנו יש המון המון גזר מה שמשמח אותי מאוד וגורם לי לחפש מה עוד אפשר לעשות עם … you know….גזר.
אז כך נולד המתכון והנה הוא:
מה צריך?
300 גרם חומוס הדס
3 גזרים
3 שיני שום
בצל אחד
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
חצי כוס טחינה גולמית
כפית כמון
מיץ מחצי לימון
משרים את החומוס ל14 שעות ומחליפים את מי ההשרייה 2-3 פעמים.
מבשלים בסיר על אש בינונית שעה ורבע, מחליפים את המים וממשיכים לבשל. מקלפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות, מקלפים את הבצל וחוצכים לחצי, מקלפים את שיני השום***. מוסיפים את כל אלה לחומוס, וממשיכים לבשל על אש בינונית שעה ורבע.
מורידים מהאש ומצננים.
מסננים את מי הבישול ושומרים 3/4 כוס מן הנוזל בצד. שומרים גם מעט גרגירי חומוס בצד להגשה.
טוחנים את החומוס, הירקות יחד עם טחינה גולמית ומי הבישול.
מתבלים במלח, כמון, מיץ הלימון ושמן הזית. אם אוהבים יותר – מוסיפים עוד מלח.
להגשה מסדרים על צלחת עמוקה כמה כפות חומוס, מפזרים גרגרי חומוס, כף גזר מגורר דק, מזלפים שמן זית טחינה ולימון וגם מפזרים פפריקה.
בתיאבון!
***אני בישלתי עם שום ירוק, אך לא כדאי לטחון אותו כי הוא מאוד סיבי, אז או שמחליפים בשיני שום, או שמבשלים שום ירוק ומוציאים לפני הטחינה.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן