יש מתכונים כאלה, שמגיעים אליי בלילה, ומגלים לי את עצמם לפרטי פרטים, ואז בבוקר (או בצהריים) כשאני מכינה אותם לראשונה, הם יוצאים בול. זה לגמריי אחד מאלה.



הבצק הדקיק, המצב המושלם של המנגולד, הבאקצ’וי והתרד הצעירים בעונה הזו, הפריכות… נו מה עוד אפשר לבקש.

טוב סיימנו עם ההקדמה.
הנה המתכון:
מה צריך:
*לבצק –
135 גרם קמח מלא, 1 כוס ועוד קצת מים, 2 כפות שמן זית, ו- 1/4 כפית מלח
*למילוי –
2 בטטות בגודל בינוני
300 גרם עלי העונה ירוקים טריים – אני השתמשתי בתרד, מנגולד, ובאק צ’וי. אפשר גם רק סוג אחד של עלים או שילוב אחר, רק עשו לי טובה והקפידו על טריות ועונתיות 🙂 בצל אחד, שמן לטיגון, מלח ופלפל לפי הטעם 6-7 עגבניות שרי
צרור אורגנו טרי
1 שן שום
קצח ושומשום לפיזור
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק – בקערה שמים את הקמח***, שופכים עליו את המים בהדרגה, המלח והשמן, מערבבים לעיסה ולשים עד ליצירת בצק אחיד. מכדררים לכדור, ונותנים לו לנוח מעט. במהלך יצירת הבצק – אם יבש מדי – מוסיפים עוד מים, אם דביק – מוסיפים מעט קמח.
2. מכינים את המילוי – מחממים תנור ל 220 מעלות. קולפים את הבטטות, ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ”מ. מניחים בתבנית עם ניר אפייה, ממליחים מעט, מזלפים שמן זית מעל ואופים כ15 דקות עד שמתרככות, אבל לא רכות מדי.
קולפים את הבצל, חוצים ופורסים לרצועות דקות.
את העלים הירוקים שוטפים, ולאחר מכן קוצצים בצורה הבאה – מניחים אותם כאשר כל הגבעולים פונים לאותו כיוון, קוצצים מהגבעולים למעלה, ואז מפרידים בין הגבעולים הקצוצים לעלה.
3. במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצל והגבעולים הקצוצים. לאחר כשבע דקות כאשר אלו הזהיבו והתרככו – מוסיפים את העלים. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים עוד 4-6 דקות. מכבים את האש.
פורסים את עגבניות השרי.
4. מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 ממ. עושים זאת על ידי רידוד עם מערוך ממרכז הכדור בצק כלפי חוץ, ובכל פעם שיש צורך מקמחים את המשטח והופכים את הבצק כדי למנוע הידבקות.
כאשר סיימנו לרדד – מעבירים את הבצק לתבנית פאי, פשוט מניחים, לא צריך להצמיד לדפנות.
5. מילוי – מניחים את הבטטות בתחתית כך שיכסו את שטח הבצק. מעל מניחים את המילוי הירוק, ומעל את העגבניות. מפזרים את עלי האורגנו מעל, מוסיפים מעט מלח ופלפל, ומקפלים את שאריות הבצק מעל.
6. מכינים את תערובת המריחה – קוצצים או כותשים שן שום ומערבבים בצלוחית עם רבע כוס שמן זית.
אופים על חום 200 מעלות לכ20 דקות, מוציאים את המאפה, מורחים עם מברשת את תערובת שמן הזית והשום, מפזרים מעל קצח ושומשום, ומכניסים לחמש דקות אפייה נוספות. מוציאים ומצננים מעט, ובתיאבון!
***את הקמח המלא הנפלא הזה אני קונה בטחנת הקמח הקרובה אלי בדיר חנא, שם טוחנים קמח מחיטה מלאה, חיטה שגדלה בארץ. אני ממליצה לכם למצוא את טחנת הקמח הקרובה לביתכם, לא תאמינו כמה הבדל יש בין קמח טרי שנטחן קרוב למועד השימוש… תוכלו לקרוא באתר הזה עוד על טחנות קמח מקומיות.

