צריך להגיד חמצה, זהו שמה של הקטנית. היא מוכרת לרובנו בשם חומוס, ואנו רגילים לקנות, לבשל ולאכול אותה בדרך מאוד מסויימת. נראה לי שלא אטעה אם אומר שאת רוב הקטניות רובנו צורכים במצב היבש שלהן. אין כאן טוב או רע, את הזרקור אני רוצה לשים על כך שיש קטניות שממש ממש כיף לאכול בעונתן כשהן ירוקות. כמו אפונה, פול או שעועית. זה מגוון את התפריט, טעים ומעודן יותר מהמוצר היבש (בעיני), והכי חשוב – שומר עלינו בקשר עם העונה.
עונת החומוס הירוק והרך היא די קצרה, שכן הצמח צריך להשקיע אנרגיה בדור ההמשך שנמצא בתוך הגרגיר, אשר נשמר היטב כשהוא יבש, עד שיטמן שוב באדמה.
אז למי שרוצה לתפוס את העונה – חומוס ירוק נמכר בעונת האביב בשווקים ואצל הירקנים.
בתמונה, הקניות שעשינו בשוק ואדי ניסנס בסופש האחרון, ובהם גם החמצה הירוקה.
(יש שם פקוס, חרוש שהוא סוג של מלפפון בלאדי נפלא, אבן יוגורט, ורדים מיובשים וכוסות תה נהדרות)
איך אוכלים את החמצה? עם בירה צוננת, כשהיא טרייה, או מבושלת בתרמילים ומוגשת עם מלח כמו אדממה.
היא פשוט טעימה!
סלט חומוס טרי אביבי | מתכון ל-4 מנות
מצרכים למתכון (כמות ל-4 מנות)
500 גרם חומוס ירוק בתרמילים
שני גבעולי בצל ירוק
גזר
6 עלים ירוקים כמו רוקט או כובע נזיר, או מה שיש בבית / בגינה / במרפסת שירוק, אכיל וטעים לכן/ם פרחי כובע נזיר לקישוט, או פרחים אחרים שיש בעונה, כמו כליל החורש, פרחי צנון או רוקט, או פרחי לפתית למשל, או גזר קיפח.
מלח לפי הטעם
חצי כפית סומאק
מיץ מחצי לימון
5 כפות שמן זית
שן שום