סלט חורף מקפיץ לבבות

לרוב הסלט הוא המנה הפחות אטרקטיבית בשולחן, אבל אני, כנראה שאחד מהייעודים שלי הוא לשנות את זה. אני נולדתי לחבר בין סלטים לאנשים, ועד כה במהלך חיי עושה את זה בהצלחה ובכיף.
כמעט כל מי שטועם או טועמת את הסלטים שלי לא מאמינים שזה כל כך טעים להם. אז איך אני עושה את זה?
בסלט יש כמה עקרונות שמשדרגים, וכלל שמנסים יותר – כמו בכל דבר בחיים – משתפרים.
הנה כמה טיפים לסלט מושלם 
1. ליצור שילובים מעניינים – בין ירקות, בין צבעים, ובין מרקמים. למשל – פרי וירק, או ירק מבושל או צלוי וירק חי, וכל שילוב מתאים שעולה על דעתך.
2. טריות = עונתיות – ככל שתשתמשו בירקות יותר עונתיים כך הם יהיו יותר טריים, ומכאן שגם יותר טעימים ויותר מזינים, ובסלט זה חשוב אף פי כמה. תחשבו מה יהיה יותר כיף לאכול – ירק שגדל עכשיו בשדה ונקטף היום/ אתמול או השבוע, או ירק שגדל בחממה, או בארץ אחרת, נארז, נשמר בקירור, והרעיון הובן נכון?
3. הרוטב הרוטב הרוטב – הרוטב קושר את הסלט. הרוטב צריך להיות פשוט וטעים. אני תמיד תומכת בהוספת מעט מתיקות לרוטב, כמובן רצוי ממתיק טבעי כמו מיץ תפוז, סילאן, דבש למי שמשתמשת, וממתיק טבעי אחר. זה נותן אוממי – זה מאזן מרירות או חמיצות. שמן זית – תמיד בנדיבות, ותמיד להשתמש בשמן זזית איכותי.
4. קיפ איט קראנצ’ – חתיכות בגודל לא קטן מדי, הוספת הרוטב רק לפני ההגשה, ירקות טריים, גרעינים קלויים או שקדים – כל אלה מוסיפים לקראנצ’. ואנחנו אוהבים קראנצ’.
הימים השמשיים הללו הם הזדמנות להנות מירקות חורף טריים ומרעננים, והנה עוד מתכון פשוט וכיפי –
סלט חסות, ברוקולי צרוב ותפוזים
מצרכים: 
7-8 עלי חסה טריים ראש ברוקולי קטן שן שום צנונית קטנה תפוז כפית סירופ קלמנטינות** / ממתיק טבעי אחר שמן זית קמצוץ פלפל שחור רבע כפית מלח הארץ שטוחה
**איך הכנתי סירופ קלמנטינות? זה ממש פשוט. סחטתי כ 20 קלמנטינות למיץ, סיננתי את הגלעינים, העברתי לסיר ובישלתי תוך ערבוב מדי פעם, עד שרוב המיץ מתאדה והנוזל מצטמצם. נוצר סירופ טבעי מתוק וחמצמץ מאוד מיוחד וטעים. אפשר לראות את התהליך בסרט הזה
אופן ההכנה:
מפרידים בין פרחי הברוקולי לגזע. את הראש ברוקולי – הפרח, מפרידים לפרחים קטנטנים. מסירים את השכבה הקשה של הגזע, ופורסים לפרוסות דקות, ואז לפסים דקים ברוחב של 1/2 סמ, ושומרים בצד.
מחממים על להבת הגז מחבת נון סטיק וצורבים את הפרחים 3 דקות, ואז מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח וצורבים עוד 2 דקות עד שהם משחימים קלות.
בקערת הסלט מכינים את הרוטב מראש – שמן זית בנדיבות (כרבע כוס לפחות), מלח ופלפל, כפית סירופ קלמנטינות או ממתיק טבעי אחר (להכנה לחצו כאן ) ישן שום כתושה.
שוטפים ומייבשים את עלי החסה, חותכים לאורך ל3, ואז לריבועים – מה שמניע אותי בחיתוך חסה בפרט ובשיתוף ירקות ככלל, זה המחשבה על הביס – מה יהיה לי נעים להכניס לפה? איך ליצור ביס שיהיה קראנצ’י אבל לא גדול ויעמיס מדי.
מניחים את החסה בקערה מעל הרוטב שהכנו מראש.
פורסים את התפוז לפרוסות, חותכים את הקליפה, ופורסים למשולשים לפי הפלחים. ומניחים על החסה. חותכים את הצנונית לאורך לחצי, רבע ואז לפרוסות דקות בעובי ממ. ומנ יחיםעל החסה. מעבירים גם את הברוקולי הצרוב, ואת רצועות גזע הברוקולי הטרי לקערה.
מערבבים רק בזמן ההגשה (הרוטב כבר בקערה נכון?)
בא לך לעוף איתי על סלט עונתי בסדנת בישול, להתחבר להשראה וללמוד
להכין עוד מעדנים מירקות העונה? כל הפרטים כאן

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן