הסלט הזה פשוט ומיוחד גם יחד. לקחתי חסה וגזר – שניים מירקות החורף הבסיסיים ביותר,
ושילבתי בהם כוכבית, חרחבינה, חומעה וחמציץ – עשבי בר זמינים ביותר,
שכיף וכדאי לאכול טריים בדיוק בזמן הזה של השנה, אחרי מסת הגשם הגדולה.
חשוב לי להנגיש – לא צריך לשבור את הראש בשביל להשתמש בעשבי בר,
לא חייבים להסתמך רק על מה שמלקטים, אלא לשלב עם מה שיש בבית,
וזה הופך את התהליך פשוט ואת התוצאה למיוחדת.

עכשיו תגידו לי – “אבל אנחנו מתל אביב, איך נלקט?” אז יש לי הודעה – גם בתל אביב אפשר ללקט!
לכו לפארק, תסתכלו מסביב, מאחורי הבניינים, איפה שלא היה גנן, שם תמצאו עשבי בר.
לקטו בהתחשבות – בצמח ובסביבה. שימו לב שתולשים או חותכים בעדינות, כדי לעודד המשך צמיחה.
הסלט הזה היה הצלחה מסחררת בשולחן ארוחת הצהריים בשבת. מרענן ומרנין.
כאשר מלקטים חשוב ללכת עם מי שמכיר ויודע,
ואם יש ספק – ולא מזהים צמח כלשהו – לא לאכול.
