סלט קוסקוס, מלפפון ושבבי דלורית מוקפצת

מה צריך:
כוס קוסקוס דק מהיר הכנה
שני מלפפונים
בצל יבש אחד
שני קישואים
דלורית
מלח
סומק
שמן זית
עגבניה
צרור פטרוזיליה
בצל ירוק
חצי כוס אגוזי מלך
מים
אופן ההכנה:
נותנים את הקוסקוס בקערה, שופכים עליו מים רותחים לכיסוי ועוד קצת, מפזרים קורט מלח וכפית שמן זית, מערבבים ומכסים עם צלחת.
בינתיים מקלפים דלורית ובצל. את הדלורית מגרדים על פומפיה – נשתמש בחורים הגסים. את הבצל חותכים לחצי ואז לפרוסות דקות. את הקישוא חותכים לרבעים לאורך ואז לפרוסות דקות. מחממים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את הירקות בלהבה בינונית עד להזהבה – 15 דקות, ובמהלך הטיגון מפזרים רבע כפית מלח.
שוטפים את המלפפונים וחותכים לקוביות קטנות.
קוצצים את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה.
קוצצים את אגוזי המלך
מרכיבים את המנה: בקערה מניחים את הקוסקוס, מעליו את הירקות המוקפצים, וליד את המלפפונים. מוסיפים שמן זית ומיץ מחצי לימון, מלח לפי הטעם וכפית שטוחה של סומק. מערבבים.
מפזרים את הבצל הירוק ועשבי התיבול ומעליהם את אגוזי המלך. מעל הכל סוחטים עגבניה.
בתיאבון!!
רוצים ללמוד עוד?
אני מזמינה אתכם בחום להצטרף לסדנת הבישול הקרובה שלי – לפרטים

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן