ככה קראתי לו. זה סלט שאהבתי לחזור עליו הקיץ, בכל הזדמנות אפשרית – בסדנאות בישול, בשיעורי זום, וגם סתם כך (לא באמת סתם) בצהרי יום חם כשרק רוצים מנה משביעה אבל קלילה ומהירת הכנה.
הצבעים של הירקות מלהיבים. השילוב של ירקות חיים וירקות מבושלים – מעשיר את הסלט במרקמים מפתיעים. המרכיבים – זמינים ופשוטים.
כל זאת ועוד, הופכים את הסלט הזה ל – סלט קיץ משמח.
ופשוט להכנה.
מצרכים | קערת סלט בינונית
3 מלפפונים שטופים בגודל בינוני – עדיף מלפפוני שדה, ואם נפלה ידכם על פקוס רענן (מלפפון בלאדי) זה בכלל יופי.
10-15 עגבניות שרי שטופות
1-2 קלחי תירס טרי
צרור שעועית ירוקה – תאילנדית או לוביה, (כ15 יחידות) טריה שטופה, וללא הקצוות.
6 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
5-6 עלי בזיליקום (או צמח תבלין טרי זמין אחר), מופרדים מהגבעול
אופן ההכנה:
מביאים מים לרתיחה בסיר ומניחים את התירס לבישול. אחרי 15 דקות מוסיפים את השעועית לסיר, ואחרי 5 דקות מכבים את האש ומסננים ומצננים קלות את השעועית והתירס.
חותכים לחתיכות גסות את המלפפון / פקוס, חותכים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים.
מורידים מהקלח נתחים של תירס בצורה הבאה – קוטמים חלק קטן מהקצה המחודד של התירס, מעמידים אותו ניצב על קרש החיתוך, אוחזים בצ’ופצ’יק, ובעזרת סכין חותכים את הנתחים.
חותכים את השעועית לחתיכות באורך של 2-3 סמ.
בקערה נאה מסדרים את הירקות זה לצד זה,מזלפים את שמן זית, המלח ואת עלי הבזיליקום. מניחים על השולחן ומערבבים.
בתיאבון