קציצות עולש וחומוס / גישה חדשה לליקוט

אבל בואו נסתכל רגע על ליקוט קצת אחרת. כי כמו לכל דבר, כדאי להסתכל מזיות שונות, ובראיה רחבה. יכול להיות שלצאת לשוק המקומי, זה שבכפר השכן, להכיר את הרוכלים והירקנים מקרוב, לזכות בתוצרת טרייה שנקטפה הבוקר בקרבת מקום – ולקנות אותה – זה גם סוג של ליקוט? אני חושבת שכן, ופתאום הבנתי את זה, וכך יצאתי לי השוקא (בעזרת שכנוע של חבר אדיב שמכיר את כל הירקנים השווים), שם רכשתי עולש טרי ומוריק אצל הירקן החביב. לראשונה בחיי הכנתי מאכל מעולש, והסיבה היא שקשה לי (ולעוד כמה מסתבר) לזהות את העולש בוודאות. יש הרבה ירוקים שדומים לו, ורק בפריחה אני מזהה כמובן את הפרח הכחלחל היפה ואומרת לעצמי – “אהה, כל הזמן הזה זה היה עולש.. טוב אחכה לשנה הבאה” וחוזר חלילה. אני רק לסכם – תודה על האפשרות ללקט בכל מיני דרכים ולהינות מבישול ירוקי בר גם אם אין אפשרות לקטוף אותם בעצמך. ועכשיו…
יאללה קציצות עולש וחומוס!
מה צריך?
800 גרם עולש בר
50 גרם חומוס
בצל אחד
מלח
שמן זית
הכנה: חומוס – ערב לפני ההכנה משרים 50 גרם חומוס במים. ביום ההכנה מסננים את החומוס ומבשלים שעה ורבע. מסננים ומצננים. עולש – מרתיחים מים בסיר. שוטפים את העולש, וכאשר המים מבעבעים חולטים ל4 דקות. מוציאים ומסננים. סוחטים את המים וקוצצים את העולש. גוררים בצל על פומפיה בחורים הגדולים ומניחים בקערה יחד עם העולש והחומוס. בעזרת בלנדר מוט טוחנים לעיסה אחידה. ניתן לשחק עם המרקם – חלק יותר או גס. מוסיפים כפית מלח ו 5-7 כפות שמן זית ומערבבים. מחממים תנור ל 180 מעלות. מכדררים כדורים בגודל פלאפל, מסדרים על תבניות עם ניר אפיה ומשטיחים כל קציצה קלות. מזלפים שמן זית מעל, ואופים 20 דקות עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים בתיאבון.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן