קרקר בטטה

נכון שיש בטטות כל השנה בסופר, אבל שימו לב מתי הן הכי טעימות? בעונה שלהן – בסתיו. אז זה הזמן להכין קרקר בטטה! מי מצטרף?
פשוט, טעים, פריך, ועם טוויסט כתום!

 

מצרכים | כמות ל – 2 תבניות:
כוס שקדים טבעיים
בטטה אחת
כוס קוואקר דק
רבע כוס זרעי פשתן
חצי כוס גרעיני חמניה
כפית מלח
כפית זרעי כמון / חצי כפית כמון טחון
מעט אורגנו יבש
3/4 כוס מים רבע
כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:
1. גוררים את הבטטה על פומפיה לרצועות דקות
2. טוחנים את השקדים במגימיקס.
3. מערבבים את השקדים וכל שאר הרכיבים בקערה.
4. טוחנים מחצית מהתערובת לעיסה בעזרת בלנדר מוט/ במגימיקס.
5. מערבבים שוב עם החלק הלא טחון לעיסה אחת.
6. נותנים לעיסה לשבת רבע שעה.
7. מחממים תנור ל150 מעלות.
8. שמים על שתי תבניות תנור נייר אפיה.
9. מפזרים את העיסה ומשטחים היטב עם הידיים – צריך לצאת משטח דק.
10. אופים כשעה – צריך לצאת ממש קריספי אבל שימי לב שלא נשרף.. כל תנור זה קצת אחרת. מצננים ושוברים לחתיכות, שומרים בכלי אטום.
יאמ!

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן