רוטב ירוק ירוק

הירוק מסמל יצירתיות, יוזמה, תעוזה וגם את העתיד. לירוק קצב משלו, משתנה, נתון להשראה שמגיעה לפתע. ההרשאה בימים אלה כה חזקה, עד כדי תסכול לפעמים – כל כך הרבה רעיונות וכיוונים, כל כך הרבה רצון ליצור, ורק זוג ידיים (שבדרך כלל מחזיקות תינוק חמוד) מה עושים?
התשובה היא – עושים! עושים! ההשראה הירוקה הזו מכריחה אותי לפעול, ממש כמו שהרמזור מתחלף לירוק ואומר מספיק לחלום… פשוט לתת גז, בתנועה עם ההשראה – אל העתיד.
חומרים למחבת בינונית / ארבע מנות רוטב לפסטה למשל:
קישוא טרי בגודל בינוני
צרור תרד ניוזילנדי (כמו השקית שמגיעה מהחווה האורגנית, או קופסה גדולה מהסופר עם עלים שמופרדים מהגבעול)
כרשה בינונית
כפית שטוחה של מלח ים
מעט פלפל שחור גרוס
מים
שמן זית
פסטה איכותית מהשכנה
מפרידים את עלי התרד מהגבעולים ושוטפים. זהירות מהניצנים הקשים על הגבעול – אותם אנחנו לא רוצים כי הם לא טעימים. חותכים את העלים לרצועות, חולטים בסיר עם מים רותחים מאוד (מבעבעים) כארבע דקות ומסננים.
פורסים את הכרשה לטבעות דקות ככל האפשר ומטגנים כחמש דקות בשמן זית במחבת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.
גוררים את הקישוא על החורים הגסים של המגררת, ומוסיפים לכרשה שבמחבת כאשר היא מתרככת. לאחר כחמש דקות טיגון, כאשר הכרשה והקישוא זהובים ורכים (אך לא מאוד) מוסיפים את התרד הניוזילנדי החלוט. מטגנים שלוש דקות ומוסיפים מלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים עם מכסה סגור חמש דקות.
סיימנו.
הגשה – על פסטה אל דנטה איכותית או לצד אורז. אפשר לסחוט מעט לימון, לפזר שמרי בירה אגוזים קצוצים או לגרד פרמז’ן מעל. מושלם גם כמילוי למאפים. בתיאבון!!

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן