תבשיל דלורית ותרד פשוט ובריא

מה לבשל מירקות הקיץ?

אפילו אני לפעמים נתקלת במחסום. זה קורה בעיקר כשחם מדי, ואני מאבדת את התיאבון קצת וגם את הכוחות.

אבל יש פתרון 🙂

 

הרבה פעמים מה שקורה הוא שיש לנו המון יבול מהגינה או סל ירקות גדול שקיבלנו, ואנחנו לא יודעים מה לעשות עם כל השפע ואיך ליצור מאכלים קלילים שגם יהיו טעימים ומזינה.

לכן הקדשתי הפוסט הזה להכנת תבשיל קיץ פשוט, והנה התוצאה.

 

מצרכים:

דלורית קטנה

2 עגבניות יפות / 10 עגבניות שרי

4 גבעולי בצל ירוק

צרור קטן עלי תרד ניוזילנדי או תרד מלבר או שילוב (אלו הם זנים של עלים ירוקים שגדלים בקלות בקיץ)

צרור קטן של עלי בזיליקום טריים

שמן זית

1/2 כפית מלח שטוחה

בין 1/4 ל1/3 כוס מים

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הדלורית, חותכים לחצי לאורך ומוציאים את הזרעים.

פורסים לפרוסות וחותכים לקוביות של כ1×1 סמ’.

קוצצים את הבצל הירוק.

חותכים את העגבניות לקוביות.

מפרידים את עלי הבזיליקום והתרד מהגבעולים. קוצצים גס אם העלים גדולים מאוד. אם הם קטנים אין צורך לקצוץ.

במחבת או סיר נותנים לשמן זית להתחמם מעט (כ4 כפות) ואז מוסיפים את קוביות הדלורית, ומערבבים מעט.

על אש בינונית-גבוהה, מטגנים במשך כ3-4 דקות עם ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד 3 דקות.

מוסיפים את קוביות העגבנייה ומטגנים עוד כ4 דקות.

לבסוף מוסיפים את העלי תרד והבזיל, את המלח, המעט מים ותוך ערבוב נותנים להכל להתבשל ולמים להצטמצם עוד דקה-שתיים.

מכבים את האש ומגישים.

בא לך ללמוד איתי עוד? 

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן