בישול עונתי הוא שילוב של שתי האהבות שלי – טבע ואוכל.
אחרי חיפוש של שנים, מצאתי את התשובה, או יותר נכון את השאלה שמנחה אותי –
“מה לבשל עכשיו?”
מיני-קורס שהוא פתח לעולם היפה והנפלא של בישול עונתי.
זו הפעם הראשונה שאני מחלקת את הקורס שלי ‘בישול עונתי’ לעונות, הפעם חורף, מה שמאפשר טעימה נעימה במחיר נגיש של 97 ש”ח במקום 176 ש”ח.
אפשר לקנות את הקורס בשבילך או כמתנה למי שאוהבים.
מה בתוך המיני- קורס?
7 שיעורים מצולמים שבכל אחד מהם אקח אותך לגינת הירק או לטבע, לפגוש את השפע העונתי.
אחר כך ניכנס למטבח שלי – שם אני מלמדת איך להכין את המנה, ליצור ארוחה, או מסבירה עקרון מנחה בבישול עונתי.
מתחת כל שיעור יופיע המתכון המפורט, כולל כמויות.
בעונה זו נלמד את עקרון הממרחים שאחריו כל הסנדויצ’ים שלכם יראו אחרת. נגלה שפסטו זה לא רק מבזיליקום אלא פשוט מעשבי תיבול טריים שיש בעונה ואפילו מפרחי חרדל. בעומק הפרק ניצור יחד ארוחה עונתית – צלחת עשירה במנות מיוחדות ומחממות לב וגוף – מרוות ירושלים ממולאת שהיא עלה בר של חורף, תבשיל ירוק מחוביזה בתוך מאפה פריך פשוט ונפלא, קציצות ירק מארבעה אלמנטים טבעיים, וסלט עלים מקושט בפרחי בר אכילים.
שיעורים
ממרחים
שיעור 1 – ממרחי חורף – קרם סלק וקרם חומעה
שיעור 2 – ממרחי חורף – פסטו עשבים ופסטו פרחי חרדל
ארוחה עונתית, חורף
שיעור 3 – מגולגלים של חורף – עלי מרוות ירושלים
שיעור 4 – מאפה פריך ממולא חוביזה
שיעור 5 – קציצות ירק על פי ארבעת האלמנטים
שיעור 6 – סלט פרחי בר
שיעור 7 – ארוחת עונתית, חורף – סיכום
בונוס
שיעור זום מוקלט – ‘מתנה לחג יש מאין’
כדי לאפשר חופש לנסות ולהתנסות עם מה שזמין לכן ולכם בסביבה ובכל עונה, אני מלמדת עקרונות, כך שמעבר למתכונים המצולמים והכתובים, תוכלו לעבוד ולהפיק מאכלים מקוריים משלכן/ם. גם העקרונות כתובים.
למי מתאים המיני קורס?
למי שרוצה להכניס משב רוח רענן לבישול, למי שצריכה קצת יותר בטחון לעבוד עם ירקות במטבח, למי שמחפש השראה ורעיונות מקוריים למאכלים בריאים ומזינים, למי שרוצה להבין עקרונות מנחים במטבח. אם יש לך גינת ירק או את מזמינה סל ירקות מהחקלאי, ולא יודעת מה לעשות עם התרד השבוע, אבל לא רק 🙂
ובשורה התחתונה - זאת הזדמנות לחיבור טבעי עם מיומנויות של בישול, עם העונה והמטבח.
מסקרן?
אין כמו לשמוע מאחרים על חווית הלימוד איתי.
ריכזתי פידבקים מקולגות ותלמידים לאורך השנים:
ענת לשם נטורופתית ועוסקת בבישול עונתי מבריא
הצטרפתי לקורס מגדלים חיים בעיקר בשביל הידע הפרקטי הנוגע לגינון ומתוך הנחה שבטוח גם בכל מה שקשור לבישול יהיו דברים שיתחדשו לי ויפתחו לי את הלב, וחוץ מזה – מה יותר כיף מלבשל ביחד. ואז הגעתי ובכל מפגש עם רוני היא פתחה את הלב ושלפה חיוך, וספר, ומזמרה, וטורנה, וקרן שמש, וצנצנות, וטיפה של גשם, וסיר ועוד ועוד הפתעות מתובלות באבקות של עלים מיובשים וקסם אישי שהן לא כמו שום דבר אחר שנכנסו לי ישר אל הלב, הראש, המטבח והצלחת. השילוב של הידע הרחב והמקצועי, עם המתודות המיוחדות, האישיות הקסומה והאור של רוני הם פשוט תענוג צרוף ומומלץ בהרבה חום ואהבה.
סתיו ליבוביץ', אמא , טבחית וקונדיטורית, בת שלמה.
כבר זמן שאני מחזרת אחרייך, קוראת, מתעניינת, צופה... ביום אחד שאמא שלי שאלה אותי מה אני חולמת כרגע בחיים שלי-שיתפתי אותה שאני חולמת ללמוד ממך ומאסף. וככה זה התחיל. הרעיונות שהעברת ושאת עדיין מעבירה - הם עבורי אוצר. הרבה מעבר לידע תאורטי, את מרחפת מעל כל הידע הזה בנוכחות והתרגשות אמיתית. בכל נושא חדש, בכל שיעור איתך, אני מרגישה שזה בוער בך, עמוק מבפנים. אני מרגישה את האמת שלך ואת האותנטיות הזאת שבה לפעמים גם אין לך מילים ואת פשוט נותנת לדברים להיות. את מתאימה לכולם. לאלה שצריכים מתכונים ולאלה שצריכים דווקא להתחבר לרגש ולהרגיש כמה, למה ואיך... בזכותך קיבלתי כלים להעז, לחלום חלומות נועזים יותר ושאפתניים יותר-להאמין שאפשר לחיות כאן ועכשיו ולזכור שתמיד יש מאין. חיזקת אצלי את הרצון להכניס את הטבע לבית שלי ולמטבח שלי ובעיקר את גורמת לי להתגעגע. ימי שלישי הם ימים של געגוע. תודה לך על זה.
רותם אברהם, בלוגרית אמהות ואפייה, סופרת ילדים, קיבוץ אל רום
רוני יקרה, אני לא אוהבת לבשל בכלל ובדרך כלל עושה את הדברים הקבועים. הסדנה שלך סיקרנה אותי וממש קיוויתי שאחריה משהו יפתח בי. אחרי הסדנה פתאום מצאתי את עצמי מקלפת ירקות למרק ונזכרת בך אומרת שעם הקליפות אפשר לעשות ציר ירקות. עם כל שארית של ירק, אני רק חושבת איך ומה עוד אפשר להפיק ממנו. מצאתי את עצמי הולכת בחוץ ומלקטת עשבי תיבול לייבוש ותולה אותם בבית (מה שהוסיף ברגע חן לבית), התחלתי להכין לחמי מחמצת להכין צינצנות מלאות בכל טוב ועוד ועוד. גייסתי את הבעל והילדים לטיול ליקוטים של גדילנים וחוביזות והכנו ביחד תבשילים מעולים (וגיליתי שבעלי הוא לקט על- ואפילו ממש נהנה ושואל מתי הולכים ללקט) הסדנה פתחה לי ולמשפחה שלי משהו חדש, פשוט וכיף, זמן איכות שכולם יכולים לתרום בו משהו. פתאום כיף לי ללכת למטבח ולבשל, כיף לי להסתכל מסביב ולדעת מה אפשר לאכול מהסביבה שלי, ומה אני יכולה להכין בעצמי ולא לקנות.
מורן בודניק, תל אביב, moranik organic
חווית הלימודים שלי עם רוני בראש ובראשונה, התכנים שלמדתי מרוני עזרו לי לשים פוקוס על מה שיש. ויש. בבדיקה ביתית כל פעם מחדש אני מופתעת אני מופתעת כמה שפע יש סביבי. משהו בדרך וסגנון הלימודים וכמובן בתכנים עזר לי להתמקד במה שיש במקום לצאת ולתור אחר מה שיש למלאו. רוני מביאה ערך של צניעות, פשטות, ידענות וביטחון. מרגיש כמו ידע עתיק שעובר ומועבר בדרך עדכנית, מרעננת, משמחת ומעוררת סקרנות. למדתי ממך בבישול מגוון של עקרונות. שעבורי זו נוסחה חדשה למתכון בעצם, במקום להיות מקובעת על חומר גלם אחד, זה משאיר אפשרות לבחירה מהשפע שקיים.
יעל קריא, ראש הנקרה, רבה רפורמית
רוני יוצרת חוויה הוליסטית המשלבת תזונה, הקשבה לטבע, מודעות והקניית ידע. המפגשים משלבים בין חכמה עתיקה ליצירתיות עכשווית. החכמה העתיקה באה לידי ביטוי בלימוד כיצד הצמחים, הירקות והפירות של כל עונה יכולים להזין ולרפא אותנו וכיצד אנחנו קוטפות.ים אותם במידה הנכונה והטובה לאזור. היצירה העכשווית באה לידי ביטוי באופן שבו רוני מרכיבה את המנות ביצירתיות, עידון ואסתטיקה, מכל מפגש אני יוצאת עם כלים שניתן ליישם בכל מטבח כיצד לבשל, לאפות, לכבוש וליבש. כלים אלו העשירו אותי ונתנו לי תחושת מסוגלות חדשה : כמה נעים ומיוחד לצאת לשדה שליד הבית ולהיות מסוגלת לבשל ארוחת צהריים ממה שקטפתי! כמה מספק לאכול לימונים כבושים שהכנתי במו ידייך ללא חומרי שימור! אוכל להמשיך לתאר את היתרונות של הקורס עוד ועוד, אולם מה שהכי חשוב בעיני זה הנעם של רוני, אהבתה המדבקת למטבח עונתי, היכולת שלה לעורר מחשבה וסקרנות ללמוד עוד, המקצועיות, הענווה והחיבור החזק שלה לטבע וליצירה שלה בתוכו. כל אלו גורמים לי לחזור כל פעם בציפייה ובשמחה לקורס.
אמנון וול, מטפל ברפואה סינית
ללמוד עם רוני היה לי תענוג אמיתי, הבישול עם רוני וההתמקדות העונתית פותחת עולם שלם של כלים ואפשרויות לחידושים ישנים שכימעט ונישכחו. וזה מרגש ומשמח. העבודה במטבח העונתי עם רוני נתנה לי כלים וידע להפיק ממרכיבי העונה את המיטב שאנחנו יכולים. ללמוד עם רוני הייתה אחת המתנות הכי יפות שנתתי לעצמי וזה פתח לי את התיאבון לדעת ולגלות ולנסות עוד ועוד.
רחלי בולו, שפית, פרדס חנה
הבישול העונתי של רוני בעיקר הכניס אותי להבנה של קצב ומחזוריות נכונה של מטבח שמסונכרן עם עונות השנה. זה כמעט אבסורד שזה לא משהו שמלמדים בבתי ספר לבישול וזה כל כך נעים לרכוש טבע חדש. רוני מכירה היטב את האופן שבו יש לגשת לחומרי גלם ייחודיים, איך למצוא אותם בטבע ואיך לטפל בהם במטבח. הדרך היצירתית והאסטטית שלה השפיעו רבות על האופן שבו אני מתבוננת בטבע, בחומרי הגלם ואחר כך במטבח ובכל מה שמחבר אותם יחד לכדי ביס טעים, מזין בטיימינג הנכון לו. ממליצה בחום ללמוד מרוני שהשאירה חותם בליבי ובעשיה שלי. הקייטרינג שלי היום מציע 4 תפריטים שונים לכל עונה, אני משלבת ליקוטים ומוצרי מדף מיוחדים שלמדתי למצוא וליצור מרוני. הלימוד ענה על הצורך שלי להעמיק את החיבור שלי לטבע הסובב אותי ואת הגישה שלי ליצירה דרכו.
עדי שפץ, פסיכותרפיסטית, רמת גן
אצל רוני התחלתי ללמוד במקרה האמת שבהתכוונות שלי באתי ללמוד לגדל גינת ירק, ורוני היתה בונוס בונוס גדול , מאוד גדול. לימודי הבישול העונתי מפיחים בי מידי חודש חיים תשומת הלב העונתית , מתן הלגיטימציה לתנועה הזו עם הטבע שתמיד סקרנה אותי מקבלת הרבה מקום בשיח עם רוני והמקום הזה גדל בחיים שלי, בקרב משפחתי, בשיח עם ילדי ועם בן זוגי ובכל טיול משפחתי שלנו ויש הרבה כאלה. המטבח שלי השתנה ללא היכר, כולו מלא בצנצנות התססה, שקים של קמח מקומי, דבש חרובים, זיתים. עושר פשוט שמסב לי אושר גדול. רוני היא משב רוח רענן ❤️ ומזכירה לי בכל מפגש להתחבר לקצב להקשיב למה שסביבי להעיז לטעות לשחק ופשוט לתת לדברים להיות.
רונית צור, אמא וסבתא, ראש פינה
לבשל עם רוני – תענוג גדול בכל פעם – הפתעה. אין לדעת מה יקרה הפעם. לביבות, כבושים, סירופ, ממרחים... והכל כל כך טעים... הרוח הרעננה והשובבה בעשיה המטבחית מוסיפה גיוון וטעם, וכל הגישה אומרת "קלילות". אז מה לקחתי לתוך המטבח שלי? את הליקוט של חומרי גלם שזמינים בעונה, כמו סומאק (שעבורו הוצאתי את כל המשפחה לטיול, דבר משמח בפני עצמו), חרובים, צלפים, חרדל ועוד... את בישול הסירופים השונים, שמהם אני נהנית כל השנה – סירופ תפוזינה, רימונים, חרובים, אשכולית. את הכבושים למיניהם – במיוחד המלפפון בקיץ (שאחרי הרבה שנים של תקלות, עכשיו הם יוצאים משהו משהו), הכרוב והלימון ועוד..... וגם הממרחים שמוסיפים טעם לחיים.... רוני, כיף גדול להיות במחיצתך, ללמוד ממך ולהתענג על ארוחות הגורמה בסוף כל מפגש.
רביד עידן, טבחית, חקלאית ומנחת סדנאות בישול.
לבשל עם רוני זו חוויית חיים מיוחדת, נעימה ומהנה. ברגישות ועם המון חכמה, היא מלמדת, מנחה ומלווה את הקבוצה בעבודה במטבח שכולו טבע. עם מרכיבים איכותיים, וטעמים מיוחדים, רק צריך להרפות ולזרום עם רוני עד שפתאום נרקמת לה סעודה מיוחדת במינה. ממליצה בחום להכניס אותה אל חייכם בכל דרך מזדמנת, ולשאוב מהנסיון וההשראה לחיים יותר שופעים, מזינים ובעיקר ממש ממש סופר טעימים.
מייק קורדה, בעל רשת מכוני כושר
למדתי הרבה מאוד דברים אצל רוני, אשמח לשתף משהו מיוחד - למדתי להקשיב ולהרגיש לצמחים/עצים - לפתח מולם מערכת יחסים - לתת להם את הבטחון שאנחנו רואים אותם. ומבטיחים להשתמש בתוצרת היפה שהם הפיקו. וכמובן….טכניקות פסיכיות של שימור, ליקוט, בישול….
הילה אש, חוקרת קלינית, כרכור
עבורי לבשל עם רוני זה כמו להכנס לקולנוע לב בשעת צהריים כדי לצפות בסרט איכות- אסקפיזם טהור!! כמו נפתח לי עולם חדש; חושים התחדדו, סקרנות התעוררה, פליאה של ילדות בצבצה ונוספו לי כמה ס״מ מגאווה בזכות התוצרים המדהימים שהצלחתי להביא אל המטבח הפרטי שלי ולהאכיל בהם את משפחתי! הלימוד יחד מפשט ומנגיש את עולם הליקוט והבישול העונתי ואין חוויה מופלאה כמו לבשל אוכל אמיתי ומדויק לעונה שלא מגיע באריזות אלא נקטף/נאסף מהסביבה שלי ונובע לי מבין האצבעות בבטחון מוחלט. צנצנות עמוסות יופי, בריאות ועונג מקשטות את חיי עכשיו.. והן מסיבות לי הרבה נחת ומתבלות את חיי בטעם חדש ייחודי. תודה רוני אהובה!
שירי קורן, אמא במשרה מלאה ומטפלת ברפואה טבעית
רוני בשבילי היא האמא שכולנו רוצים, מלאת ידע וקסם שכיף ללמוד ממנה. נותנת השראה בכל תחום בחיים, במטבח ובנפש עם חיוך שהלב מתרחב ממנו.. זכות ללמוד ממנה..
אמיר לוטן, אדריכלות נוף ועיצוב עירוני
לא פעם אני תופס עצמי מהרהר מה אילו הייתי חיי במקום אחר. אוטומטית 90% מהאפשרויות יורדות, נפסלות מיידית. אני מכור לעוצמת השינוי שבארבעת העונות. השינוי שכה אופייני וחד אצלנו במזרח התיכון. שינוי השומר אותי בגעגוע מתמיד לעונה הבאה עלינו לטובה. בגעגוע יש תשוקה וכמיהה – זהו סם חיינו. מתוך חיפוש שלא נפסק לחוש אותו בכל החושים הגעתי לקורס מגדלים חיים. אני מרגיש שהחיפוש שלי, שאלת השאלות על הסביבה והקיום שלנו בתוכה זוכה להדהוד במעלה צביה. רוני, חוגגת יחד אתנו את תנובת הטבע ויופיו העונתי בצורה צנועה ומרחיבת דעת. בזכות הידע הרב שעובר בקורס, הטבע והחקלאות המקיימת נכנסו הביתה אל המטבח ואל שולחן המשפחה. עונות השנה נחוות בטעמן ובאותה העוצמה גם צבען, ריחן, מגען, צלילן. הידע הגדול של רוני בצומח ובאופן שניתן לרקוח ממנו מזון עובר בקורס באופן חווייתי. הסקרנות והחיפוש של רוני באותו המרחב שולחים אותנו הלאה לעוד הרפתקאות.
רוני מינינברג | טבחית, מנחה סדנאות בישול, בלוגרית, מתכונאית, ומייסדת כף עץ.
האהבה לאוכל מזין ואיכותי טבועה בי כבר מילדות – כבת למשפחת חקלאים מראש פינה, גדלתי על תוצרת מקומית, טעם הירקות הטריים וסיפורים מבית סבא על החווה שבה חיו הוא ומשפחתו לפני קום המדינה, בה הם גידלו לעצמם את כל המזון. כבוגרת המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, הבישול שלי מושפע מעולם העיצוב – מכמיהה ליצירה, לפרקטיות ולאסתטיקה.
ההתמחות שלי היום, היא לדעת מה גדל בכל עונה ולדעת מה ליצור עם השפע הזה. מתוך אורח חיים כזה אני לומדת שלבישול ותזונה עונתית השפעה מטיבה לא רק על הגוף והנפש, אלא גם על הפלנטה והסביבה שלנו – צמצום טביעת רגל אקולוגית שנגרמת משינוע מזון שמגיע מארצות רחוקות והשקעת אנרגיה עודפת בייצור מזון שלא בעונתו. כמו גם, לבחור לאכול עונתי – מעניק תמיכה אדירה לקהילה ובכלכלה המקומית.
דרך הלימוד שלי היא רכה והדרגתית. חשוב לי שתלמידי יקשיבו קודם כל לעצמם ויאמצו את הבישול העונתי באופן שמתאים לחייהם ויגרום להם הנאה מהרגע הראשון. אני מאמינה שזהו המפתח האמיתי ליצירת שינוי אמיתי ומתמשך.
אני מזמינה גם אתכם לטעום את המהות של בישול עונתי בעונת החורף
צפו בשיעור לדוגמה מעונת הסתיו >>
'מיני-קורס - בישול עונתי - חורף'
- ספריית המיני-קורס 'בישול עונתי חורף' ללא הגבלת זמן
- מענה לשאלות בפלטפורמת הקורס
- בונוס למצטרפות - הקלטת שיעור זום 'מתנה לחג יש מאין'