אירוח לקבוצות

גינת העץ

מארחת

קבוצות וצוותים

גינת העץ היא גן ירק יצרני בקנה מידה קטן הפועל בהשראת המערכות הטבעיות והחקלאות המחדשת.

אנחנו מגדלים גן ירק מגוון על שטח של דונם אחד, באופן יצרני לקהילה המקומית, מסעדות ושפים. ואנחנו עושים זאת בפרקטיקות חכמות, ויעילות ועם זאת פשוטות ואקולוגיות. המטרה שלנו היא לקרב בין אנשים למזון שלהם, ואנחנו עושים זאת דרך מכירת התוצרת הישירה בימי השוק בגינה, ועל ידי לימוד של מגוון קורסים וסדנאות לגידול מזון ביתי, שימור מזון, ליקוט ובישול עונתי ומקומי.

רוב הלימוד אצלינו הוא לימוד של קורסי עומק מתמשכים, ולאחרונה עלה בנו הרצון והצורך לאפשר חווית היכרות עם העשייה שלנו, שאינה דורשת התחייבות ארוכת טווח, וכן נותנת הצצה וטעימה מהעולם שלנו. כך נולדה האפשרות לקבוצות עובדים, או ארגונים פרטיים להצטרף ליום חוויה או הרצאה מבית גינת העץ.


רוב הלימוד אצלינו הוא לימוד של קורסי עומק מתמשכים, ולאחרונה עלה בנו הרצון והצורך לאפשר חווית היכרות עם העשייה שלנו, שאינה דורשת התחייבות ארוכת טווח, וכן נותנת הצצה וטעימה מהעולם שלנו. כך נולדה האפשרות לקבוצות עובדים, או ארגונים פרטיים להצטרף ליום חוויה או הרצאה מבית גינת העץ.


יום

ליקוט חוויתי

אנחנו עוסקים רבות בגידול מזון תרבותי בן ימינו, אך יחד עם זאת, אנחנו תמיד שומרים על קשר עם צמחיית הבר המקומית, דרך העשייה שלנו ודרך הליקוט.

כשתלכו על המרבדים הירוקים המכסים בחורף את האדמה, לא תוכלו לעשות צעד אחד מבלי לדרוך על כמה סוגי “סופר פוד”, אבל סופר פוד אמיתי, לא כמו זה שעל המדפים ברשתות המזון. אמנם, רובינו, (כולל אותנו) לא גדלנו עם הידיעה שמה שנובט תחת רגלינו ברובו מתאים למאכל, ויותר מזה שהוא מתאים למאכל, לרוב הוא יהיה מהמזונות הבריאים ביותר שניתן לדמיין לתזונה שלנו.

בסיור הליקוט החוויתי תצאו עם מדריך ליקוט מוסמך, למסע בן כמה שעות בחורש הטבעי, בו תוכלו לחוות ולהיות עם הטבע, וגם ללמוד להכיר כמה סוגי צמחים מצמחיית הבר העונתית הצומחת בכל מקום בארץ. תלמדו על כמה עקרונות ליקוט עתיקים שמאפשרים ליקוט אחראי ומתחשב בסביבה, וגם תהנו מטעמים מיוחדים מהאדמה שרובינו כבר שכחנו את טעמם.

בחורף לדוגמה, תכירו את החוביזה, הגדילן החרדל והסרפד, באביב את פרחי הבר למאכל כליל, חרדלים, חטמיות ועוד, בקיץ את פירות הקיץ המקומיים, תאנים, גפנים, ואת הקוצים למאכל, ובסתיו את הזיתים, החרובים והבלוטים. בכל סיור אנחנו נתאים את הזמן בעונה והצמחייה הכי מתאמה בזמן זה.

המטרה שלנו בסיור היא לתת הצצה לעולם הליקוט, הכל כך עתיק ומהותי להתפתחות האנושית שלנו, ועם זאת ליצור חוויה חושית ובלתי אמצעית עם המקום שאנחנו חיים בו ועם האדמה.

סיור הליקוט לקבוצות אורך כ- 5 שעות, בין 9:00-14:00, על פי תאריך שיתואם מראש (על בסיס תאריכים פנויים).​

רוצים להגיע אלינו ליום ליקוט חוויתי עם קבוצה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

יום

גינה חוויתי

בשנים האחרונות גובר הצורך לצריכה של מזון יותר בריא, איכותי ומקומי. יחד עם הצורך הזה, רבים מתנסים בגידול מזון ביתי.

גידול מזון ביתי, בפרקטיקות שמטיבות עם הסביבה, הוא מצד אחד מאד פשוט ומעשי, ומצד שני לא עניין של מה בכך, ורבים מן הגננים הביתיים נתקלים בקשיים וחןסר הצלחה בגידול ירקות בבית.

בסדנה חוויתית בגינת העץ, אביא ידע שמשלב בין עולם הגינון הביתי ועולם החקלאות היצרנית, ואשתף מהניסיון שלי וטיפים לגננים ביתיים להתחיל לגדל או להצליח יותר אם כבר מגדלים.

יסודות גן הירק
עגבניה גינת העץ
אסף מינינברג
גן הירק גינת העץ

המפגש כולל

בסיום המפגש כל משתתף יוצא עם מגש שתילה שהכין בעצמו עם שתילים שבעתיד יוכל לשתול בביתו.

יום בגינה לקבוצות אורך כ- 5 שעות, בין 9:00-14:00, על פי תאריך שיתואם מראש (על בסיס תאריכים פנויים).​

רוצים להגיע אלינו ליום חוויתי בגינה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

צוות המנחים

אורי שוורץ

אורי שוורץ

מדריך ליקוט מוסמך, מתרגל וחוקר פרמקלצ’ר וחקלאות אורגניות מ2014.
גנן עם נטיה לאמנות ואמן עם נטייה לגינון.
בעל הבלוג ‘איש האדמה’
מתרגל ומלמד ליקוט צמחי בר, עבודת אדמה והתבוננות בטבע כשער לעבודה פנימית ולחיי חיבור ושפע.

מתן לאור

מתן לאור

בעשור האחרון למדתי ופעלתי בדרכים שונות לחיזוק החיבור שבין האדם לסביבתו, ברמה האישית וברמה הקהילתית.

במסגרת עבודתי בשנים האחרונות בגן הבוטני בירושלים לקחתי חלק בליווי והקמת גינות קהילתיות, הדרכת גינון לאוכלוסיות מגוונות, הובלת סיורי ליקוט והוראה במרכזי חינוך.

מורה לקיימות ב’ישיבה החילונית בירושלים’, מחנך בשומרי הגן, ומדריך סיורי ליקוט.

כיום חי באהבה ושמחה עם זוגתי יעל והכלבה שופטק בצפון הארץ | אוהב אדם ואדמה

אסף מינינברג | חקלאי ומורה בגינת העץ​

את המסע שלי במחוזות הקיימות וגידול המזון התחלתי לפני 10 שנים, ומאז הגישה שלי כלפי הלמידה היא שככל שאני נהיה יותר 'מומחה' ככה אני גם נהיה יותר 'תלמיד', ככל שאני יודע יותר אני מבין שאני יודע פחות, או במילים אחרות, אני בחיפוש, מחקר ולמידה מתמדת, אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד בשבילי היא כמובן ללמד. ב- 10 השנים האחרונות אני מגדל מזון באופן ביתי, קהילתי ויצרני, בין היתר בפרויקטים: הקמה, ניהול ועבודת שדה ב'גינת העץ' – גן ירק יצרני, מחדש בקנה מידה קטן. ייעוץ וליווי להקמת גני ירק יצרניים. הקמה, ניהול ועבודת שדה ב'אדם ואדמה – חווה לגידול ירקות אורגניים בשיתוף הקהילה' הובלת תחום הקיימות והסביבה במרכזי הפיתוח של אינטל ישראל. עבודה ופיתוח יער המאכל בכפר בן נון. הכשרת מורי פרמקלצ'ר. לימוד 'גידול מזון וחיים ברי קיימא' במגוון פלטפורמות. הקמה והובלת גן ירק קהילתי יצרני במודל ייחודי בישוב מעלה צביה בגליל. פיתוח ולימוד מלאכת שימור זרעי מורשת, וביסוס בנק זרעי מורשת מקומי. הקמה וכתיבה לבלוג 'תודעה בת-קיימא' – בלוג על חיים אנושיים באקלים משתנה. חושב, מהרהר וחוקר נתיבים לעתיד המזון שלנו, ועל יצירת קשר מתחדש – עתיק בין בני אדם לפלנטה.

רוני מינינברג | שפית, מנחה סדנאות בישול, בלוגרית, מתכונאית, ומייסדת כף עץ.

מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים. עשייתי כללה הפקת האירועים, הקמה וניהול מסעדה קהילתית בישוב מעלה צביה, הקמה וניהול קייטרינג בוטיק, הנחיית מאות סדנאות ליקוט ובישול עונתי ויעוץ לעסקים בתחום המזון הבריא. האהבה לאוכל מזין ואיכותי טבועה בי כבר מילדות - כבת למשפחת חקלאים מראש פינה, גדלתי על תוצרת מקומית, טעם הירקות הטריים וסיפורים מבית סבא על החווה שבה חיו הוא ומשפחתו לפני קום המדינה, בה הם גידלו לעצמם את כל המזון. כבוגרת המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, הבישול שלי מושפע מעולם העיצוב – מכמיהה ליצירה, לפרקטיות ולאסתטיקה. ההתמחות שלי היום, היא לדעת מה גדל בכל עונה ולדעת מה ליצור עם השפע הזה. מתוך אורח חיים כזה אני לומדת שלבישול ותזונה עונתית השפעה מטיבה לא רק על הגוף והנפש, אלא גם על הפלנטה והסביבה שלנו – צמצום טביעת רגל אקולוגית שנגרמת משינוע מזון שמגיע מארצות רחוקות והשקעת אנרגיה עודפת בייצור מזון שלא בעונתו. כמו גם, לבחור לאכול עונתי – מעניק תמיכה אדירה לקהילה ובכלכלה המקומית. דרך הלימוד שלי היא רכה והדרגתית. חשוב לי שתלמידי יקשיבו קודם כל לעצמם ויאמצו את הבישול העונתי באופן שמתאים לחייהם ויגרום להם הנאה מהרגע הראשון. אני מאמינה שזהו המפתח האמיתי ליצירת שינוי אמיתי ומתמשך.​
דילוג לתוכן