ארוחה בין הערוגות
פשוט לבוא ולאכול, ליהנות מהאור של סוף היום, מטעמים משובחים, מיין בוטיק מקומי...
ניפגש בגינת העץ – גן ירק בחקלאות מחדשת, נעשה סיור בגינה ותשבו לארוחה חגיגית ומשובחת בין הערוגות* מהמטבח שבגינה יוגשו מנות מגוונות מירקות הגינה – תתחברו להשראה שמגיעה מן האדמה, ומעצם היותנו בחוץ ובין לבין תקשיבו לסיפורי המנות.
הארוחה כוללת כ10 מנות מירקות גינת העץ מפירות שגדלים על עצים מסביבי, מחיטה שגדלה בארץ ונטחנת בגליל. זאת תהיה ארוחה עם הרבה שכבות – טריות מהגינה, ניחוחות עשבים טריים, תהליכי בישול ארוכים או קצרים, מרכיבים שמספרים סיפור מקומי, עונתי ועוד…
*במידה ומזג האויר קר וגשום הארוחה תתקיים בחלל סגור בקרבת הגינה
הארוחות יתחדשו כאשר הזמן יהיה הכי נכון לכך, מוזמנים להשאיר פרטים לקבלת עדכון כשזה קורה. בינתיים תוכלו לחוות את הטעם והירקות בימי שוק שלנו בכל יום שישי בגינת העץ.
תפריט סתיו - חורף
לקראת כל ארוחה מתעדכנות המנות בתפריט בהתאם לעונה ולהשראה. תקראו אבל אל תתאהבו יותר מדי כי אני תמיד משנה.
לחם שאור מקמח מלא מקומי, זיתים מתובלים, בלסמי חרובים
סלט נבטי בר ורימונים, גבינת עיזים מגבעות משגב
נתח חקלאים – ירקות טריים מהגינה, שמן זית, הדרים ועשבים
מאפה שמן זית נימוח במילוי תרד גלילי
פרחי באק צ’וי צרובים בגריל, סומאק, יוגורט עיזים
צנוניות פרנץ’ ברקפסט צרובות בגהי
קרקר בטטה – קרם סלק – רוקט חמצמץ
קרעי פסטה סלק ועלים ירוקים – קרם מנגולד ירוק ולפת מתוקה
פשוט מרק ירקות
קובה – עדשים – אגוזי מלך – בצל ירוק – שורשים – סחוג חריף מותסס
לקינוח
גלידת שקדים, סירופ עוזררים אדומים ועוגיות לואיזה
פראפה חרובים קפוא
משהו משובח ומתוק מבלוטים
תמיד יש הפתעות…
ארוחת בין הערוגות
אודותי
רוני מינינברג | שפית, מנחה סדנאות בישול, בלוגרית, מתכונאית ומייסדת כף עץ.
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.
עשייתי כללה הפקת האירועים, הקמה וניהול מסעדה קהילתית בישוב מעלה צביה, הקמה וניהול קייטרינג בוטיק, הנחיית מאות סדנאות ליקוט ובישול עונתי ויעוץ לעסקים בתחום המזון הבריא.
האהבה לאוכל מזין ואיכותי טבועה בי כבר מילדות – כבת למשפחת חקלאים מראש פינה, גדלתי על תוצרת מקומית, טעם הירקות הטריים וסיפורים מבית סבא על החווה שבה חיו הוא ומשפחתו לפני קום המדינה, בה הם גידלו לעצמם את כל המזון. כבוגרת המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, הבישול שלי מושפע מעולם העיצוב – מכמיהה ליצירה, לפרקטיות ולאסתטיקה.
ההתמחות שלי היום, היא לדעת מה גדל בכל עונה ולדעת מה ליצור עם השפע הזה. מתוך אורח חיים כזה אני לומדת שלבישול ותזונה עונתית השפעה מטיבה לא רק על הגוף והנפש, אלא גם על הפלנטה והסביבה שלנו – צמצום טביעת רגל אקולוגית שנגרמת משינוע מזון שמגיע מארצות רחוקות והשקעת אנרגיה עודפת בייצור מזון שלא בעונתו. כמו גם, לבחור לאכול עונתי – מעניק תמיכה אדירה לקהילה ובכלכלה המקומית.
אני מזמינה אתכם לחוויה שהיא רב חושית – בה תוכלו לטעום ולהכניס אל גופכם מזון עם המהות של העונה וביטוייה שיבואו בצורת מנות על השולחן.
הרשמה לארוחה בגינה
יחיד-
ארוחה בין הערוגות
הרשמו מוקדם והבטיחו מקומכם.
הרשמה לארוחה בגינה
זוג-
ארוחה בין הערוגות
הרשמו מוקדם והבטיחו מקומכם.
יש לכם שאלות?
מוזמנים להשאיר את פרטיכן/ם ואחזור אליכן/ם