קצת עלי
רוני מינינברג | טבחית, מנחה סדנאות בישול, בלוגרית, מתכונאית, ומייסדת כף עץ.
מבשלת עונתי, בסקרנות תמידית אחר הטבעי והמקומי. מקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.
עשייתי כללה הפקת האירועים, הקמה וניהול מסעדה קהילתית בישוב מעלה צביה, הקמה וניהול קייטרינג בוטיק, הנחיית מאות סדנאות ליקוט ובישול עונתי ויעוץ לעסקים בתחום המזון הבריא.
האהבה לאוכל מזין ואיכותי טבועה בי כבר מילדות - כבת למשפחת חקלאים מראש פינה, גדלתי על תוצרת מקומית, טעם הירקות הטריים וסיפורים מבית סבא על החווה שבה חיו הוא ומשפחתו לפני קום המדינה, בה הם גידלו לעצמם את כל המזון.
כבוגרת המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, הבישול שלי מושפע מעולם העיצוב – מכמיהה ליצירה, לפרקטיות ולאסתטיקה.
ההתמחות שלי היום, היא לדעת מה גדל בכל עונה ולדעת מה ליצור עם השפע הזה. מתוך אורח חיים כזה אני לומדת שלבישול ותזונה עונתית השפעה מטיבה לא רק על הגוף והנפש, אלא גם על הפלנטה והסביבה שלנו –
צמצום טביעת רגל אקולוגית שנגרמת משינוע מזון שמגיע מארצות רחוקות והשקעת אנרגיה עודפת בייצור מזון שלא בעונתו. כמו גם, לבחור לאכול עונתי – מעניק תמיכה אדירה לקהילה ובכלכלה המקומית.
דרך הלימוד שלי היא רכה והדרגתית. חשוב לי שתלמידי יקשיבו קודם כל לעצמם ויאמצו את הבישול העונתי באופן שמתאים לחייהם ויגרום להם הנאה מהרגע הראשון. אני מאמינה שזהו המפתח האמיתי ליצירת שינוי אמיתי ומתמשך.
גינת העץ
גינת העץ - חווה יצרנית שמהווה מרחב לימודי להכשרות וסדנאות הינה קרעקע של ביטוי לאהבתנו , שלי ושל אסף בן זוגי, לטבע, לאדמה, למקצב של העונה, לירוק ולשפע שצומח בכל עונה. ימי שוק בגינה בכל שישי, ארוחות בין הערוגות, קורסים שנתיים, ימי לימוד, סיורים ועוד...זהו מרכזנו!