ניפגש בגינת העץ – גן ירק בחקלאות מחדשת, נשתה תה, נעשה סיור בגינה ונלקט צמחי בר בהתאם לעונה. במטבח שבגינה נבשל ארוחה מירקות הגינה וממה שליקטנו, נתחבר להשראה שמגיעה מן האדמה, ומעצם היותנו בחוץ. ניגע בירקות, נרכיב מנות, וניצור טעמים מקוריים וטבעיים. אתן דגש על טכניקות טבעיות שפיתחתי לעיבוד המזון, ואלמד בזרימה ובהקשבה לאופי והרכב המשתתפים המשתנה מסדנה לסדנה.

נצא אל שטחי הבר, נכיר את הצומח העונתי ונלקט ממנו לארוחה שנבשל

אלמד אתכם עקרונות בישול שילוו אתכם בכל עונה ומה שיש בה

נבשל ארוחה מגוונת של כ -7 מנות מירקות העונה

תה צמחים ונשנושי פתיחה טבעיים


בסיום יישלחו אליכן/ם מדריכים ועקרונות בישול לשימושכם
תפריט לדוגמה
התפריט מתעדכן לפי העונה ומה שגדל בגינה ובשטחי הבר.
עלי מרוות ירושלים ממולאים פריקי גזר ועדשים בבישול איטי
קרם חומעה
תבשיל גבעולי בר – גדילנים, חרדל, תרד וחלב שקדים
קרפצ’יו סלקים צלויים, אפונת שלג, קייל ופרחים ראשונים של העונה
סלט כוכבית, שקדים קלויים, גזרונים מדילול ופרי עונתי
פסטו סרפדים, עלוות גזר, אגוז מלך ואזוב
מעדן לימון כבוש
פיתות שאור מקמח מלא מקומי שנכין על הסאג’
נסיים בארוחה על שולחן יפה עם מפה ומשהו אלכוהולי מקומי ליד…. ♡
* אם יש רגישות למזון מסויים, העדפות, רצונות – אנא דברו איתי, אני פתוחה לצרכים של כל משתתפ/ת





הינה עוד כמה פרטים:
הסדנאות עד 12 משתתפים.
הסדנה אורכת כ-4 וחצי שעות .
ובדרך כלל מתחילה בשעה 9:00 בבוקר.
מיקום: הסדנה מתקיימת ב”גינת העץ” שבמעלה צביה.
עלות הסדנה:
למשתתף: 420 ש”ח
סדנאות אביב כף עץ
הודעת ביטול, בכל שלב לאחר ההרשמה, תתבצע בכתב לוואטסאפ ל 054-769-2280

קצת עלי
רוני מינינברג – טבחית, מנחה סדנאות בישול, בלוגרית, שותפה ב’גינת העץ’ ומייסדת ‘כף עץ’.
גרה במעלה צביה עם אסף בן זוגי ונועם בני הקט.
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים. יחד עם אסף, מומחה לגידול מזון ופרמקלצ’ר, אנו ממשיכים לחקור את הקשר בין הירקות הגדלים בכל עונה לבין המטבח. מתוך העמקה זו הקמנו גינת מאכל אורגנית לירקות מזני מורשת, בה אנו מלמדים את הקורס השנתי שלנו ומארחים את סדנאות הבישול, ועוד יוזמות עתידיות.
בישול עונתי מאפשר השפעה טובה בתחומים הולכים ומתרחבים – הגוף, הנפש, המשפחה, הקהילה, הפלנטה. עם ההתבוננות בעונה בכל שנה גדלה המודעות – למה שגדל עכשיו, זמין ומזין, קרוב אלי, בלי צורך להחליף או להוסיף – השפע קיים, רק צריך להקשיב למה שהאדמה מספרת בכל זמן.
“כשאני מלמדת בישול עונתי, אני מתחברת לאותה פשטות של פעם – הקשר הטבעי בין הטבע למטבח. בקטיף, בליקוט, ובשימוש בשפע המקומי אנחנו מגלים את המגוון שיש סביבנו וכמה יצירתיות, השראה ושקט יש במלאכה הזו.”
כל עונה מביאה איתה רמז אחר: בחורף למשל יש ירקות מופנמים ושורשיים שגדלים מתחת לאדמה, כאלה שדורשים בישול ארוך יותר, וכשאוכלים אותם מרגישים בבית. ובקיץ ירקות קלילים, שמשתרעים ומצלים על האדמה מן השמש, ומלאים במים שמצננים את הגוף.
אני מזמינה גם אתכם לצלול אל המהות של כל עונה, ולהכניס אותה למטבח, לטיפול במזון, לבישול וכמובן לחווית האכילה.
מחפשים תאריך אחר/יש לכם שאלה נוספת תשאירו פרטים ונחזור אליכם.