בישול עונתי

קורס דיגיטלי עם רוני מינינברג – כף עץ

בישול עונתי הוא שילוב של שתי האהבות שלי – טבע ואוכל.

אחרי חיפוש של שנים, מצאתי את התשובה, או יותר נכון את השאלה שמנחה אותי – 

“מה לבשל עכשיו?”

נגן וידאו

סילבוס הקורס

הקורס מחולק לארבעה פרקים, כשכל פרק מוקדש לעונה – חורף, אביב, קיץ וסתיו.

בכל עונה בין 6-11 שיעורים מצולמים, באורכים שונים. כל פרק מתחיל בביקור בגינה או בשטח הבר, ונכנס למטבח, שם אני מלמדת איך להכין את המנה, ליצור ארוחה, או חושפת עקרון מנחה בבישול עונתי.

מתחת כל שיעור יופיע המתכון המפורט, כולל כמויות.

חורף

בעונה זו נלמד את עקרון הממרחים שאחריו כל הסנדויצ’ים שלכם יראו אחרת. נגלה שפסטו זה לא רק מבזיליקום אלא פשוט מעשבי תיבול טריים שיש בעונה ואפילו מפרחי חרדל. בעומק הפרק ניצור יחד ארוחה עונתית – צלחת עשירה במנות מיוחדות ומחממות לב וגוף – מרוות ירושלים ממולאת שהיא עלה בר של חורף, תבשיל ירוק מחוביזה בתוך מאפה פריך פשוט ונפלא, קציצות ירק מארבעה אלמנטים טבעיים, וסלט עלים מקושט בפרחי בר אכילים.

שיעורי העונה

שיעור 1 – ממרחי חורף – קרם סלק וקרם חומעה

שיעור 2 – ממרחי חורף – פסטו עשבים ופסטו פרחי חרדל

שיעור 3 – ארוחה עונתית, חורף

שיעור 4 – מגולגלים של חורף – עלי מרוות ירושלים

שיעור 5 – מאפה פריך ממולא חוביזה

שיעור 6 – קציצות ירק על פי ארבעת האלמנטים

שיעור 7 – סלט פרחי בר

שיעור 8 – ארוחת עונתית, חורף – סיכום

אביב

בקו תפר זה אנחנו נהנים מכל העולמות – עדיין יש ירקות חורפיים בערוגות כמו גזר, אבל גם הכל פורח מסביב ויש כבר התחלה של ירקות קיץ כמו קישואים קטנים נהדרים.

נמשיך עם עקרון הממרחים ונוסיף עוד אחד לפנתיאון – קרם גזר. והפעם נלמד איך הוא לא רק לסנדויץ’ אלא יכול להפוך למנת גורמה ביתית – כשנמלא איתו רביולי – כיסונים ביתיים נימוחים ברוטב קרם שקדים שנכין יחד שלב אחרי שלב.

נכיר את תרד המלבר – עלה בשרני שאוהב את מזג האויר המתחמם ונכין איתו מאכל שבמקור מגיע מהמטבח ההודי – פאקורה. נשתמש בעוד ירקות הזמינים לנו ויחד עם ירקות קצוצים דק נהנה ממנה שמתפוצצת בפה מטעם ופריכות.

נגלגל עלים ונמלא פרחים של אביב לסיר עוצמתי ביופיו. כן… באביב אפשר ואפילו רצוי למלא פרחים 😊

נכיר את הסרפד הכדורי, זן בר נפוץ בארץ שכשזרעיו מתייבשים ניתן לשמור אותם ולהכין מהם מאכלים נפלאים. זרעי הסרפד נחשבים למזון על, אז נראה שלא צריך ללכת רחוק בשביל סופרפוד, ונלמד להכין מהם קרקר טעים ומזין מאוד מאוד.

לקראת הקיץ עשבי החורף מגיעים לשיא ולפריחה. נתפוס אותם רגע לפני, ונלמד לייבש אותם בעצמנו ליצירת תבלין ביתי שמשדרג כל מנה. זוהי פעולה קטנה שמשנה הרבה – ופותחת צוהר לעוד רובד במטבח – שבו תעבדו ותשמרו לעצמכן את התבלינים והמזון באופן טבעי לפי ההעדפה והטעם שלכן – לחיבור עמוק יותר עם המזון שלכןם.

 

שיעורי העונה

שיעור 1 – קרם גזר

שיעור 2 – רביולי גזר

שיעור 3 – פאקורה תרד מלבר

שיעור 4 – קרקר סרפד

שיעור 5 – מגולגלי אביב – עלי תות ופרחי חוטמית

שיעור 6 – מלח עשבים

קיץ

או… הקיץ, הקיץ! העגבניות בשיאן, השמש מחממת, השמחה בלב גדולה והעבודה רבה.

את תחילת הפרק נקדיש למאכלי קיץ נחשקים במיוחד – עגבניות צלויות, פלאפל קישואים אוורירי שיוגש על פיתה מקמח מלא, וסלט קייצי וצבעוני במיוחד.

הרעיון המנחה מאחורי שיעורים אלו הוא להראות שלא צריך ללכת רחוק כדי ליצור מנות מרשימות, טעימות, ומזינות מירקות הקיץ הבסיסיים ביותר – מלפפון, עגבנייה וקישוא.

החלק השני של הפרק מוקדש לשימור מזון – או – מה כדאי לדעת לעשות עם הירקות כשיש לנו שפע מהם? וזה לא רק למי שיש גן ירק, אלא גם אם הלכתן לשוק וגיליתן הרבה עגבניות רכות במחיר זול למשל. הפרקטיקות שאלמד הן – התססה לקטית, ייבוש, ושימור בוואקום.

לבסוף אדגים איך בכלל לאכול ולהגיש את המותססים הנפלאים הללו.

 

שיעורי העונה

שיעור 1 – עגבניית ג’נובה צלויה

שיעור 2 – פלאפל קישואים

שיעור 3 – סלט מלפפוני קיץ ופרחי ריג’לה

שיעור 4 – שימור מזון קיץ – פתיחה

שיעור 5 – שימור מזון קיץ – כדורי פרובאנס

שיעור 6 – שימור מזון קיץ – עגבניות מיובשות

שיעור 7 – שימור מזון קיץ – מלפפונים מותססים

שיעור 8 – שימור מזון קיץ – שעועית מותססת

שיעור 9 – שימור מזון קיץ – קישואים מותססים

שיעור 10 – שימור מזון קיץ – רוטב עגבניות בוואקום

שיעור 11 – שימור מזון קיץ – פריסת מותססים

סתיו

בסתיו יש שני כוחות שפועלים עלינו – מצד אחד הרפייה ושחרור של מה שלא צריך, ממש כמו השלכת. מצד שני התחלה של צמיחה והתחדשות לקראת החורף.

בעונה זו אלמד איך לבשל ממגוון העלים שבגינה המתחדשת, שבהתחלה נראים לנו כמו בליל של ירוקים, אבל יש בהם פוטנציאל אדיר לעוד טעם ועושר תזונתי למטבח שלנו. בחלק מהמאכלים נשלב את העלים הירוקים יחד, כמו למשל בחביתת ירק המטריפה שלי (על בסיס קמח חומוס ומלא עלים). בחלק אחר מהשיעורים אלמד איך אפשר לקחת ירק אחד פשוט לכאורה ולהפוך אותו למלך – זה הבאקצ’וי, שעל ידי צורת עיבוד שונה – צריבה, הקפצה, ואידוי תוכלו להכין ממנו מנות מגוונות ומלאות יופי.

נכיר את המונח אומאמי – זהו טעם המגיע מהמטבח האסייתי, אבל אני מחפשת אומאמי מקומי,  אחד כזה משלנו, ממרכיבים מקומיים בלבד – אלמד אתכם מדוע כדאי ואיך אפשר ליצור אותו בעצמכם. נכיר את עקרון ארבעת האלמנטים לקציצות ירק, ונכין סלט מלא חיוניות במיוחד למה שהגוף והנפש מבקשים בעונה זו.

שיעורי העונה

שיעור 1- חביתת ירק עדשים כתומות

שיעור 2 – תבנית ירוקים בתנור

שיעור 3 – באקצ’וי מוקפץ – אומאמי מקומי

שיעור 4 – פרחי באקצ’וי צרובים

שיעור 5 – לבבות באקצ’וי פשוטות

שיעור 6 – סלט וקציצות, מנה ירוקה של תחילת חורף

כדי לאפשר חופש לנסות ולהתנסות עם מה שזמין לכן ולכם בסביבה ובכל עונה, אני מלמדת עקרונות, כדי שמעבר למתכונים המצולמים והכתובים, תוכלו לעבוד ולהפיק מאכלים מקוריים משלכן/ם. גם העקרונות כתובים.

מבנה הקורס

עם ההצטרפות לקורס תפתח בפניכם ספריית הוידאו של מתכונים כתובים ו-3 עקרונות בסיס, 30 שיעורים, כל שיעור באורך של בין 7-15 דק’.
בעקבות המצב בישראל בזמן הזה, הקורס מוצע במחיר מוזל.

 

AAA04591
AAA07183
BBB05629
BBB05670
AAA00612
AAA04778

מה הקורס יעניק לך?

ידע - מה העונה המקורית והמיטבית של הירקות וצמחי הבר השונים ועל כן באיזה ירק כדאי ועדיף להשתמש בכל עונה.

עקרונות - בבישול בכלל ובבישול עונתי בפרט, באמצעותם תוכל/י לעבד ולבשל מגוון רחב של מנות מהירקות המשתנים לאורך העונות לפי מה שקיים ונגיש לך.

השראה - לצאת יותר לטבע ולשלב צמחי בר בתפריט היומי. השראה למצוא וליצור יופי טבעי ומעורר תיאבון בצלחת.

חיבור - לעונה, לאדמה, ולשפע הטבעי שהיא מביאה.

בטחון – גם בטחון עצמי ורגשי ליצור 'יש מאין', להמציא מנות מקוריות בהשראת העונה אך שמתאימות לך.

העצמה תזונתית – בזכות המתכונים והידע שבקורס המטבח שלך יהיה יותר מגוון, יותר עשיר, ויותר יצירתי.

שפע - המזווה שלך יתמלא צנצנות מותססים ותבלינים שתרקח/י שיתמכו בתזונה של הבית.

יעילות - תקבל/י הדגמות איך לעבוד עם כל חלקי הצמח, ולנצל בצורה הטובה והמקסימלית את התוצרת עונתית, כדי למנוע בזבוז מזון בבית שלך.

תמיכה ­- אני כאן לכל שאלה שתצוץ בשלב הבישול, הליקוט, ושימור המזון.

ועוד... למרות שהקורס שופע ידע מעשי בבישול ירקות, שימור מזון, מתכונים עונתיים ועקרונות – הכי חשוב לי להעניק לך דרך אלו את זרע החיבור עם העונה – חיבור שהוא אפשרות פתוחה לשטף של ידע, השראה, והזנה המגיעים באופן טבעי מהעונה אליך ולמטבח שלך. חיבור שברגע שיש אותו חווים תחושת חופש וסיפוק ענק שמתחילים במטבח וממשיכים לאורח החיים כולו.

מסקרן?

אין כמו לשמוע מאחרים על חווית הלימוד איתי.
ריכזתי פידבקים מקולגות ותלמידים לאורך השנים:

ענת לשם נטורופתית ועוסקת בבישול עונתי מבריא

הצטרפתי לקורס מגדלים חיים בעיקר בשביל הידע הפרקטי הנוגע לגינון ומתוך הנחה שבטוח גם בכל מה שקשור לבישול יהיו דברים שיתחדשו לי ויפתחו לי את הלב, וחוץ מזה – מה יותר כיף מלבשל ביחד. ואז הגעתי ובכל מפגש עם רוני היא פתחה את הלב ושלפה חיוך, וספר, ומזמרה, וטורנה, וקרן שמש, וצנצנות, וטיפה של גשם, וסיר ועוד ועוד הפתעות מתובלות באבקות של עלים מיובשים וקסם אישי שהן לא כמו שום דבר אחר שנכנסו לי ישר אל הלב, הראש, המטבח והצלחת. השילוב של הידע הרחב והמקצועי, עם המתודות המיוחדות, האישיות הקסומה והאור של רוני הם פשוט תענוג צרוף ומומלץ בהרבה חום ואהבה.

סתיו ליבוביץ', אמא , טבחית וקונדיטורית, בת שלמה.

כבר זמן שאני מחזרת אחרייך, קוראת, מתעניינת, צופה... ביום אחד שאמא שלי שאלה אותי מה אני חולמת כרגע בחיים שלי-שיתפתי אותה שאני חולמת ללמוד ממך ומאסף. וככה זה התחיל. הרעיונות שהעברת ושאת עדיין מעבירה - הם עבורי אוצר. הרבה מעבר לידע תאורטי, את מרחפת מעל כל הידע הזה בנוכחות והתרגשות אמיתית. בכל נושא חדש, בכל שיעור איתך, אני מרגישה שזה בוער בך, עמוק מבפנים. אני מרגישה את האמת שלך ואת האותנטיות הזאת שבה לפעמים גם אין לך מילים ואת פשוט נותנת לדברים להיות. את מתאימה לכולם. לאלה שצריכים מתכונים ולאלה שצריכים דווקא להתחבר לרגש ולהרגיש כמה, למה ואיך... בזכותך קיבלתי כלים להעז, לחלום חלומות נועזים יותר ושאפתניים יותר-להאמין שאפשר לחיות כאן ועכשיו ולזכור שתמיד יש מאין. חיזקת אצלי את הרצון להכניס את הטבע לבית שלי ולמטבח שלי ובעיקר את גורמת לי להתגעגע. ימי שלישי הם ימים של געגוע. תודה לך על זה.

רותם אברהם, בלוגרית אמהות ואפייה, סופרת ילדים, קיבוץ אל רום

רוני יקרה, אני לא אוהבת לבשל בכלל ובדרך כלל עושה את הדברים הקבועים. הסדנה שלך סיקרנה אותי וממש קיוויתי שאחריה משהו יפתח בי. אחרי הסדנה פתאום מצאתי את עצמי מקלפת ירקות למרק ונזכרת בך אומרת שעם הקליפות אפשר לעשות ציר ירקות. עם כל שארית של ירק, אני רק חושבת איך ומה עוד אפשר להפיק ממנו. מצאתי את עצמי הולכת בחוץ ומלקטת עשבי תיבול לייבוש ותולה אותם בבית (מה שהוסיף ברגע חן לבית), התחלתי להכין לחמי מחמצת להכין צינצנות מלאות בכל טוב ועוד ועוד. גייסתי את הבעל והילדים לטיול ליקוטים של גדילנים וחוביזות והכנו ביחד תבשילים מעולים (וגיליתי שבעלי הוא לקט על- ואפילו ממש נהנה ושואל מתי הולכים ללקט) הסדנה פתחה לי ולמשפחה שלי משהו חדש, פשוט וכיף, זמן איכות שכולם יכולים לתרום בו משהו. פתאום כיף לי ללכת למטבח ולבשל, כיף לי להסתכל מסביב ולדעת מה אפשר לאכול מהסביבה שלי, ומה אני יכולה להכין בעצמי ולא לקנות.

מורן בודניק, תל אביב, moranik organic

חווית הלימודים שלי עם רוני בראש ובראשונה, התכנים שלמדתי מרוני עזרו לי לשים פוקוס על מה שיש. ויש. בבדיקה ביתית כל פעם מחדש אני מופתעת אני מופתעת כמה שפע יש סביבי. משהו בדרך וסגנון הלימודים וכמובן בתכנים עזר לי להתמקד במה שיש במקום לצאת ולתור אחר מה שיש למלאו. רוני מביאה ערך של צניעות, פשטות, ידענות וביטחון. מרגיש כמו ידע עתיק שעובר ומועבר בדרך עדכנית, מרעננת, משמחת ומעוררת סקרנות. למדתי ממך בבישול מגוון של עקרונות. שעבורי זו נוסחה חדשה למתכון בעצם, במקום להיות מקובעת על חומר גלם אחד, זה משאיר אפשרות לבחירה מהשפע שקיים.

יעל קריא, ראש הנקרה, רבה רפורמית

רוני יוצרת חוויה הוליסטית המשלבת תזונה, הקשבה לטבע, מודעות והקניית ידע. המפגשים משלבים בין חכמה עתיקה ליצירתיות עכשווית. החכמה העתיקה באה לידי ביטוי בלימוד כיצד הצמחים, הירקות והפירות של כל עונה יכולים להזין ולרפא אותנו וכיצד אנחנו קוטפות.ים אותם במידה הנכונה והטובה לאזור. היצירה העכשווית באה לידי ביטוי באופן שבו רוני מרכיבה את המנות ביצירתיות, עידון ואסתטיקה, מכל מפגש אני יוצאת עם כלים שניתן ליישם בכל מטבח כיצד לבשל, לאפות, לכבוש וליבש. כלים אלו העשירו אותי ונתנו לי תחושת מסוגלות חדשה : כמה נעים ומיוחד לצאת לשדה שליד הבית ולהיות מסוגלת לבשל ארוחת צהריים ממה שקטפתי! כמה מספק לאכול לימונים כבושים שהכנתי במו ידייך ללא חומרי שימור! אוכל להמשיך לתאר את היתרונות של הקורס עוד ועוד, אולם מה שהכי חשוב בעיני זה הנעם של רוני, אהבתה המדבקת למטבח עונתי, היכולת שלה לעורר מחשבה וסקרנות ללמוד עוד, המקצועיות, הענווה והחיבור החזק שלה לטבע וליצירה שלה בתוכו. כל אלו גורמים לי לחזור כל פעם בציפייה ובשמחה לקורס.

אמנון וול, מטפל ברפואה סינית

ללמוד עם רוני היה לי תענוג אמיתי, הבישול עם רוני וההתמקדות העונתית פותחת עולם שלם של כלים ואפשרויות לחידושים ישנים שכימעט ונישכחו. וזה מרגש ומשמח. העבודה במטבח העונתי עם רוני נתנה לי כלים וידע להפיק ממרכיבי העונה את המיטב שאנחנו יכולים. ללמוד עם רוני הייתה אחת המתנות הכי יפות שנתתי לעצמי וזה פתח לי את התיאבון לדעת ולגלות ולנסות עוד ועוד.

רחלי בולו, שפית, פרדס חנה

הבישול העונתי של רוני בעיקר הכניס אותי להבנה של קצב ומחזוריות נכונה של מטבח שמסונכרן עם עונות השנה. זה כמעט אבסורד שזה לא משהו שמלמדים בבתי ספר לבישול וזה כל כך נעים לרכוש טבע חדש. רוני מכירה היטב את האופן שבו יש לגשת לחומרי גלם ייחודיים, איך למצוא אותם בטבע ואיך לטפל בהם במטבח. הדרך היצירתית והאסטטית שלה השפיעו רבות על האופן שבו אני מתבוננת בטבע, בחומרי הגלם ואחר כך במטבח ובכל מה שמחבר אותם יחד לכדי ביס טעים, מזין בטיימינג הנכון לו. ממליצה בחום ללמוד מרוני שהשאירה חותם בליבי ובעשיה שלי. הקייטרינג שלי היום מציע 4 תפריטים שונים לכל עונה, אני משלבת ליקוטים ומוצרי מדף מיוחדים שלמדתי למצוא וליצור מרוני. הלימוד ענה על הצורך שלי להעמיק את החיבור שלי לטבע הסובב אותי ואת הגישה שלי ליצירה דרכו.

עדי שפץ, פסיכותרפיסטית, רמת גן

אצל רוני התחלתי ללמוד במקרה האמת שבהתכוונות שלי באתי ללמוד לגדל גינת ירק, ורוני היתה בונוס בונוס גדול , מאוד גדול. לימודי הבישול העונתי מפיחים בי מידי חודש חיים תשומת הלב העונתית , מתן הלגיטימציה לתנועה הזו עם הטבע שתמיד סקרנה אותי מקבלת הרבה מקום בשיח עם רוני והמקום הזה גדל בחיים שלי, בקרב משפחתי, בשיח עם ילדי ועם בן זוגי ובכל טיול משפחתי שלנו ויש הרבה כאלה. המטבח שלי השתנה ללא היכר, כולו מלא בצנצנות התססה, שקים של קמח מקומי, דבש חרובים, זיתים. עושר פשוט שמסב לי אושר גדול. רוני היא משב רוח רענן ❤️ ומזכירה לי בכל מפגש להתחבר לקצב להקשיב למה שסביבי להעיז לטעות לשחק ופשוט לתת לדברים להיות.

רונית צור, אמא וסבתא, ראש פינה

לבשל עם רוני – תענוג גדול בכל פעם – הפתעה. אין לדעת מה יקרה הפעם. לביבות, כבושים, סירופ, ממרחים... והכל כל כך טעים... הרוח הרעננה והשובבה בעשיה המטבחית מוסיפה גיוון וטעם, וכל הגישה אומרת "קלילות". אז מה לקחתי לתוך המטבח שלי? את הליקוט של חומרי גלם שזמינים בעונה, כמו סומאק (שעבורו הוצאתי את כל המשפחה לטיול, דבר משמח בפני עצמו), חרובים, צלפים, חרדל ועוד... את בישול הסירופים השונים, שמהם אני נהנית כל השנה – סירופ תפוזינה, רימונים, חרובים, אשכולית. את הכבושים למיניהם – במיוחד המלפפון בקיץ (שאחרי הרבה שנים של תקלות, עכשיו הם יוצאים משהו משהו), הכרוב והלימון ועוד..... וגם הממרחים שמוסיפים טעם לחיים.... רוני, כיף גדול להיות במחיצתך, ללמוד ממך ולהתענג על ארוחות הגורמה בסוף כל מפגש.

רביד עידן, טבחית, חקלאית ומנחת סדנאות בישול.

לבשל עם רוני זו חוויית חיים מיוחדת, נעימה ומהנה. ברגישות ועם המון חכמה, היא מלמדת, מנחה ומלווה את הקבוצה בעבודה במטבח שכולו טבע. עם מרכיבים איכותיים, וטעמים מיוחדים, רק צריך להרפות ולזרום עם רוני עד שפתאום נרקמת לה סעודה מיוחדת במינה. ממליצה בחום להכניס אותה אל חייכם בכל דרך מזדמנת, ולשאוב מהנסיון וההשראה לחיים יותר שופעים, מזינים ובעיקר ממש ממש סופר טעימים.

מייק קורדה, בעל רשת מכוני כושר

למדתי הרבה מאוד דברים אצל רוני, אשמח לשתף משהו מיוחד - למדתי להקשיב ולהרגיש לצמחים/עצים - לפתח מולם מערכת יחסים - לתת להם את הבטחון שאנחנו רואים אותם. ומבטיחים להשתמש בתוצרת היפה שהם הפיקו. וכמובן….טכניקות פסיכיות של שימור, ליקוט, בישול….

הילה אש, חוקרת קלינית, כרכור

עבורי לבשל עם רוני זה כמו להכנס לקולנוע לב בשעת צהריים כדי לצפות בסרט איכות- אסקפיזם טהור!! כמו נפתח לי עולם חדש; חושים התחדדו, סקרנות התעוררה, פליאה של ילדות בצבצה ונוספו לי כמה ס״מ מגאווה בזכות התוצרים המדהימים שהצלחתי להביא אל המטבח הפרטי שלי ולהאכיל בהם את משפחתי! הלימוד יחד מפשט ומנגיש את עולם הליקוט והבישול העונתי ואין חוויה מופלאה כמו לבשל אוכל אמיתי ומדויק לעונה שלא מגיע באריזות אלא נקטף/נאסף מהסביבה שלי ונובע לי מבין האצבעות בבטחון מוחלט. צנצנות עמוסות יופי, בריאות ועונג מקשטות את חיי עכשיו.. והן מסיבות לי הרבה נחת ומתבלות את חיי בטעם חדש ייחודי. תודה רוני אהובה!

שירי קורן, אמא במשרה מלאה ומטפלת ברפואה טבעית

רוני בשבילי היא האמא שכולנו רוצים, מלאת ידע וקסם שכיף ללמוד ממנה. נותנת השראה בכל תחום בחיים, במטבח ובנפש עם חיוך שהלב מתרחב ממנו.. זכות ללמוד ממנה..

אמיר לוטן, אדריכלות נוף ועיצוב עירוני

לא פעם אני תופס עצמי מהרהר מה אילו הייתי חיי במקום אחר. אוטומטית 90% מהאפשרויות יורדות, נפסלות מיידית. אני מכור לעוצמת השינוי שבארבעת העונות. השינוי שכה אופייני וחד אצלנו במזרח התיכון. שינוי השומר אותי בגעגוע מתמיד לעונה הבאה עלינו לטובה. בגעגוע יש תשוקה וכמיהה – זהו סם חיינו. מתוך חיפוש שלא נפסק לחוש אותו בכל החושים הגעתי לקורס מגדלים חיים. אני מרגיש שהחיפוש שלי, שאלת השאלות על הסביבה והקיום שלנו בתוכה זוכה להדהוד במעלה צביה. רוני, חוגגת יחד אתנו את תנובת הטבע ויופיו העונתי בצורה צנועה ומרחיבת דעת. בזכות הידע הרב שעובר בקורס, הטבע והחקלאות המקיימת נכנסו הביתה אל המטבח ואל שולחן המשפחה. עונות השנה נחוות בטעמן ובאותה העוצמה גם צבען, ריחן, מגען, צלילן. הידע הגדול של רוני בצומח ובאופן שניתן לרקוח ממנו מזון עובר בקורס באופן חווייתי. הסקרנות והחיפוש של רוני באותו המרחב שולחים אותנו הלאה לעוד הרפתקאות.

רוני מינינברג | טבחית, מנחה סדנאות בישול, בלוגרית, מתכונאית, ומייסדת כף עץ.

מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

עשייתי כללה הפקת האירועים, הקמה וניהול מסעדה קהילתית בישוב מעלה צביה, הקמה וניהול קייטרינג בוטיק, הנחיית מאות סדנאות ליקוט ובישול עונתי ויעוץ לעסקים בתחום המזון הבריא.

האהבה לאוכל מזין ואיכותי טבועה בי כבר מילדות – כבת למשפחת חקלאים מראש פינה, גדלתי על תוצרת מקומית, טעם הירקות הטריים וסיפורים מבית סבא על החווה שבה חיו הוא ומשפחתו לפני קום המדינה, בה הם גידלו לעצמם את כל המזון. כבוגרת המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, הבישול שלי מושפע מעולם העיצוב – מכמיהה ליצירה, לפרקטיות ולאסתטיקה.

ההתמחות שלי היום, היא לדעת מה גדל בכל עונה ולדעת מה ליצור עם השפע הזה. מתוך אורח חיים כזה אני לומדת שלבישול ותזונה עונתית השפעה מטיבה לא רק על הגוף והנפש, אלא גם על הפלנטה והסביבה שלנו – צמצום טביעת רגל אקולוגית שנגרמת משינוע מזון שמגיע מארצות רחוקות והשקעת אנרגיה עודפת בייצור מזון שלא בעונתו. כמו גם, לבחור לאכול עונתי – מעניק תמיכה אדירה לקהילה ובכלכלה המקומית.

דרך הלימוד שלי היא רכה והדרגתית. חשוב לי שתלמידי יקשיבו קודם כל לעצמם ויאמצו את הבישול העונתי באופן שמתאים לחייהם ויגרום להם הנאה מהרגע הראשון. אני מאמינה שזהו המפתח האמיתי ליצירת שינוי אמיתי ומתמשך.​

אני מזמינה גם אתכם לצלול אל המהות של כל עונה, ולהכניס אותה למטבח, לטיפול במזון, לבישול וכמובן לחווית האכילה.

צפו בשיעור לדוגמה >>

שאלות והתייעצויות? מלאו את הטופס ואחזור אליכן/ם בהקדם

שאלות ותשובות | בישול עונתי מקומי - קורס דיגיטלי

שאלות ותשובות |

הקורס מורכב ממתכונים בכל מיני רמות, הרוב בסיסיים וחלק מורכבים מעט יותר, אך לא נדרש ידע או נסיון מוקדם. ממש כמו בסדנאות הבישול שלי, הלימוד מותאם לכולם. בנוסף, יש הרבה דגש על עקרונות, אותם ניתן להתאים בקלות לאופי הבישול שלך – בין אם הוא מקצועי או ביתי.

גם ללא גינת ירק אפשר לבשל עונתי. אך כדי להתחבר אל תוצרת מקומית ועונתית איכותית לרוב צריך לעשות פעולות של מעבר להליכה לסופרמרקט:

  1. לחפש את הגינה הקהילתית הקרובה לביתך.
  2. לחקור מאילו חוות אפשר להזמין סלי ירקות שבועיים.
  3. ללכת לשוק ולשאול את הירקן “מהיכן העגבניות, מי גידל אותן?” אם הוא יודע את התשובה זה כבר סימן טוב. בשווקים בכפרים הערביים ניתן לרוב להשיג תוצרת עונתית שלא תמיד מוצאים בשווקים הקונבנציונלים. למשל, עלי גפן, מרוות ירושלים, עולש, תרד בר, ועוד.

אם יש בך שמחה לעשות את הפעולות הללו, הקורס מתאים לך.

ילדים ואוכל זה נושא שאני עוד חוקרת. כאמא לילד בן חמש הנסיון לימד אותי שצריך קודם כל לשחרר…

כילדה בכל ארוחה היה סלט על השולחן בבית, וגם אם לא תמיד אכלתי אותו, אני יודעת שזה השפיע על אופן התזונה שלי היום ועל כמה שאני אוהבת ומכבדת ירקות.

אז יש ילדים שאוהבים ירקות, ויש שפחות, וזה בסדר 😊 ממליצה לנסות בלי ציפיות, להתאים מה שצריך, ולהזמין את הילדים למטבח.

הקורס הינו דיגיטלי ואון-ליין, לכן תוכל/י לצפות בשיעורים בזמן שנוח לך. אפשר בערב, אחרי שכולם ישנים והבית שקט. אפשר בבוקר מוקדם עם כוס התה, בנסיעה ברכבת או יחד עם כל המשפחה. אחרי הצפייה תהיה לך השראה ומתכון זמין כדי ליישם מתי שנוח לך את מה שראית.

בהחלט! הקורס מתמקד בירקות ועל כן אין בו מוצרים מן החי, כך שהוא מותאם לטבעונים.

בהחלט. את מתכוני הירקות ניתן ורצוי לשלב בתפריט האישי והמשפחתי ובמה שאתם אוהבים לאכול. וזכרו – כמה שיותר מקומי – יותר טוב.

לדעת מה צומח קרוב אליך באופן טבעי בכל עונה, הוא חלק בלתי נפרד בעיני מבישול עונתי. לכן הקפדתי לשלב צמחי בר בחלק משיעורי הקורס. אם יש לך ידע בליקוט בסיסי – זה נפלא. אם לא – אפשר למצוא מידע רב ברשת, להצטרף בפעמים הראשונות ללקט מנוסה (יש כאלה יותר ויותר) או במקרה של ספק לשלוח לי צילום של הצמח ואני אעזור בזיהוי.

איפה מלקטים? ביער, בכפר, וגם בעיר, רק לוודא שבאיזור לא מרוסס. הקורס קורא להאט קצב, לצאת החוצה, ולהנות מכל מה שיש לעונה לתת לנו.

עם ההרשמה לקורס תיפתח האפשרות לשלוח שאלות. אני בודקת בכל יום את תיבת ההודעות ועונה.

בעקרון כן, אבל אני ממליצה להתאים את התוכן שתצפו בו לעונה האמיתית, כדי לחוות את הרעיון של בישול עונתי עד הסוף.

כן. אני רוצה להנגיש את הקורס לכמה שיותר אנשים שמעוניינים בו ולכן יש אפשרות לחלק ל 8 תשלומים של ….. ₪ בחודש.

דילוג לתוכן