האם חקלאות מחדשת בקנה מידה קטן יכולה לשנות את העולם?

כמה מהשאלות היותר מעניינות בתחום מערכת המזון שלנו | הרצאה באורך 60 דק'

האם חקלאות מחדשת בקנה מידה קטן יכולה לשנות את העולם?

בהרצאה זו, אסף מספר על המסע שלו במהלך ה-10 שנים האחרונות במחוזות גידול המזון היצרני, על ההצלחות והכישלונות, על הרגעים היפים והמאתגרים, ובעיקר על הדרך שהובילה לפרקטיקות העבודה והמודל היצרני שאיתו עובד היום בגינת העץ.

מודל גן הירק בגינת העץ בנוי במטרה להיות לגיטימי כלכלית, להיטיב עם הסביבה, ולייצר יותר תוצרת (פר תא שטח) מחקלאות מסחרית בקנה מידה גדול.

בהרצאה אסף משתף מהנסיון ושואל האם ניתן לענות על שלושת מטרות אלה במודל אחד  – מודל גן הירק בגינת העץ הבנוי להיות לגטימי כלכלית, להיטיב עם הסביבה, ולייצר יותר תוצרת (פר תא שטח) מחקלאות מסחרית בקנה מידה גדול? זוהי השאלה שרבים שואלים כל יום. בהרצאה אחלוק נתונים מרתקים לצד סיפורים והבנות לגבי שאלות אלה.

 

בהרצאה אפתח כמה מן השאלות היותר מעניינות בתחום מערכת המזון, ואנסה לתת להן פרספקטיבה חדשה:

  • איך ניתן להאכיל את העולם ההולך וגדל, עם חקלאות בקנה מידה קטן?
  • האם ישראלים לא רוצים לעבוד בחקלאות?
  • מהן הבעיות עם המערכת החקלאית הנוכחית, והאם הפתרון נמצא ממש מתחת לרגלינו?
  • האם ניתן להתפרנס בכבוד מחקלאות בקנה מידה קטן בשנת 2021?
  • איך יראה עתיד המזון שלנו?

אנחנו נמצאים בנק’ מפנה בציר ההיסטוריה בכל מה שקשור למערכות המזון שלנו והעתיד שלנו ושל כדור הארץ. המטרה שלי בהרצאה זו היא להתעמת עם השאלות הקשות של הזמן הזה, ולצד זאת להציע פתרונות וצורת חשיבה אופטימית, לאפשרות של מערכת מזון שהיא בריאה לחברה שלנו וגם לאדמה.

אורך ההרצה – 60 דקות (כולל שאלות ותשובות).

אסף מינינברג

אסף מינינברג | חקלאי ומורה בגינת העץ​

את המסע שלי במחוזות הקיימות וגידול המזון התחלתי לפני 10 שנים, ומאז הגישה שלי כלפי הלמידה היא שככל שאני נהיה יותר ‘מומחה’ ככה אני גם נהיה יותר ‘תלמיד’, ככל שאני יודע יותר אני מבין שאני יודע פחות, או במילים אחרות, אני בחיפוש, מחקר ולמידה מתמדת, אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד בשבילי היא כמובן ללמד.

ב- 10 השנים האחרונות אני מגדל מזון באופן ביתי, קהילתי ויצרני, בין היתר בפרויקטים:

  • הקמה, ניהול ועבודת שדה ב’גינת העץ’ – גן ירק יצרני, מחדש בקנה מידה קטן.
  • ייעוץ וליווי להקמת גני ירק יצרניים.
  • הקמה, ניהול ועבודת שדה ב’אדם ואדמה – חווה לגידול ירקות אורגניים בשיתוף הקהילה’
  • הובלת תחום הקיימות והסביבה במרכזי הפיתוח של אינטל ישראל.
  • עבודה ופיתוח יער המאכל בכפר בן נון.
  • הכשרת מורי פרמקלצ’ר.
  • לימוד ‘גידול מזון וחיים ברי קיימא’ במגוון פלטפורמות.
  • הקמה והובלת גן ירק קהילתי יצרני במודל ייחודי בישוב מעלה צביה בגליל.
  • פיתוח ולימוד מלאכת שימור זרעי מורשת, וביסוס בנק זרעי מורשת מקומי.
  • הקמה וכתיבה לבלוג ‘תודעה בת-קיימא’ – בלוג על חיים אנושיים באקלים משתנה.

חושב, מהרהר וחוקר נתיבים לעתיד המזון שלנו, ועל יצירת קשר מתחדש – עתיק בין בני אדם לפלנטה.

קבלו הצעת מחיר להרצאה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן