אייס צמחי תה ודיבס

לא זוכרת איך עליתי על הפטנט המעולה הזה. להלן הפטנט – להכין תה צמחים מרוכז, להקפיא אותן. להוציא מהמקפיא ולשבור את קרחון התה הקפוא, ואז להכניס כמה חתיכות תה קפוא כזה לבלנדר, יחד עם מעט מים. התוצאה – ברד מערנן מלא ארומה, מרומם נפש.

 

שאלו אותי – למה לא פשוט להכין תה צמחים ואז לטחון אותו עם קרח?

התשובה – נסו את שתי האפשרויות ותראו את ההבדל.

משהו בלתת לתמצית הצמחים לשבת כמה שעות הופך אותה חזקה ועוצמתית.

חוצמזה, ממש כיף שהיא כבר מסוננת ומוכנה מראש, וכל מה שיש לעשות זה לשלוף אותה מהמקפיא ולהכין איתה את המשקה הזה.

 

הגרסה הנקייה היא להכין את התמצית רק מצמחי תה.

הגרסה השובבה היא להוסיף סוכר.

אבל הכי כיף זה להכין גרסה נקייה ואז להוסיף דיבס!!

 

מה זה דיבס ואיך מכינים – כל התהליך בפוסט הזה

והנה השלבים להכנת אייס צמחים דיבס:

  1. קוטפים בגינה צרור מכובד של צמחי תה טריים. ממליצה לשלב ולנסות את הצמחים הבאים – לואיזה, גרניום לימוני, זוטה לבנה, נענע, מרווה בכמות קטנה, לימונית, ואם יש לכם עוד רעיונות לכו על זה.
  2. מרתיחים מים בקומקום, בינתיים שוטפים את העשבים ומניחים אותם בקערת נירוסטה, שופכים את המים הרותחים ונותנים להם לשבת שלוש שעות עד לילה. כאמור ככל שתיתנו יותר התמצית תהיה יותר חזקה וארומטית.
  3. מסננים את הנוזל מהצמחים אל תוך כלי שאפשר לסגור ולהקפיא. אפשר גם לתוך מגשי קרח.
  4. כשהתמצית קפאה, מוציאים מהכלי. בעזרת עלי של מכתס או כלי כבד אחר שוברים לחתיכות, אלא אם הקפאתם במגש קרח. אני אוהבת את המראה של קרחון תה שבור, ואוהבת את פעולת השבירה, וגם אין לי כל כך הרבה מגשי קרח בשביל כל התמצית, לכן מעדיפה להקפיא בכלי גדול ואז לשבור, ולשמור את החתיכות שלא השתמשתי בהן במקפיא עד הפעם הבאה.
  5. מכניסים את קרחוני התה לבלנדר ומוסיפים מים לפי הצורך – אם תרצו משקה דליל יותר הוסיפו יותר מים (תמיד אפשר להתחיל עם קצת ולהוסיף בהדרגה) אם תרצו ממש גרניטה-ברד כזה שאוכלים בכפית, הוסיפו פחות מים.
  6. גורסים וטוחנים בבלנדר עד שהמשקה חלק,
  7. מניחים כפית דיבס בכל כוס, מוזגים את התה ואת הקצף שנוצר מעל, ואם יש קרח גרוס מוסיפים לתוך הכוס.
  8. מזלפים מעל עוד קצת דיבס, ותוחבים כמה צמחי תה לקישוט.
  9. לוגמים ונהנים מכל רגע 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן