בשבועות האחרונים יש זרם שוצף של ירקות טריים, אורגנים ועסיסיים בכמויות גדולות בבית, וזו ממש חגיגה של שפע והשראה. ועם זאת, כאשר השפע לא מנוהל נכון הוא עלול להפוך לעומס במטבח (ובטח בעוד רבדים בחיים, לא?)
צריך לדעת לעבוד עם השפע. לכבד אותו. בזמן האחרון אני לומדת שתזונה עונתית היא לא רק לאכול מיד את מה שיש בעונה, אלא לדעת מה לעשות עם חומרי הגלם כשהשפע מאיים להפוך לעומס או לרקבון.
הנה שתי הצעות –
אחת – לשמור את זרעי העגבניות, בתנאי שהן מזן מורשת – ועל כך אפרט בפוסט נפרד.
שנייה – להכין רכז עגבניות פשוט מאוד, בטעם מושלם, שיחכה בצנצנת עד החורף (כשהעגבניות כבר לא בעונתן **הלא היא קיץ** והרבה פחות טעימות ואולי גם פחות מזינות)
הנה השלבים:
1. שוטפים קילו וחצי עגבניות בשלות, חותכים לחצאים ומוציאים את החלק הירוק. עגבניות שרי אין צורך לחתוך.
2. מניחים בסיר את העגבניות עם 1/3 כוס מים, כף וחצי מלח בישול, וחמש כפות שמן זית, ומביאים לרתיחה. מומלץ להוסיף 3 – 2 שיני שום קלופות ושלמות, כף פפריקה, עשבי תיבול כמו טימין או ארגנו.
3. מבשלים על להבה נמוכה 3 שעות, מכסה פתוח למחצה, תוך ערבוב מדי פעם, לבסוף הנוזלים יצטמצמו מאוד והעגבניות יהיו במרקם משחתי.
4. טוחנים בבלנדר, מעבירים לצנצנות מעוקרות, כאשר הרכז עדיין חם. סוגרים את המכסה והופכים את הצנצנת עד לצינון מלא. שומרים בארון או במקפיא עד לשימוש – על פסטה, כממרח או קטשופ טבעי.
בריאות!