איך להכין תבלין בזיליקום מיובש

אני מדברת הרבה על תזונה עונתית, וכשאני מייבשת בזיליקום למעשה אני עוסקת בשימור מזון. האם זה עדיין נחשב עונתי אם אכלתי את הבזיליקום המיובש שחיכה בצנצנת בחורף? מה בין תזונה עונתית לשימור מזון? אם משמרים את המזון, ואוכלים אותו רק בעונה הבאה, האם זה עדיין נחשב תזונה עונתית? התשובה מפתיעה. כן! זה הכי תזונה עונתית שיש, אין שום סיכוי שמשפחתנו יכולה להשתלט על כמויות הבזיליקום האדירות מהגינה שלנו והגינה הקהילתית, וכן, עשיתי מלא פסטו :
אני מגיבה באופן המלא ביותר לעונה כשאני משתמשת בטכניקות שונות לעבד את השפע שהאדמה נותנת.
אז מה אני עושה? פשוט מאוד.
מחלקת את הבזיליקום על גבעוליו לצרורות, קושרת ותולה הפוך על המוט של הוילון. אפשר כמובן למצוא מקום אחר, אך חשוב שיהיה מאוורר ובלי הרבה שמש ישירה.
כשהבזיליקום מתייבש תוך כשבועיים – מורידה את העלים וטוחנת במטחנת תבלינים.
שומרת בצנצנת, ונהנית מתבלין ביתי וטבעי מושלם.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן