אספרגוס ותרד בתנור עם עגבניות ושום צלוי על קרם כתום

מתכון כיפי שנולד בארוחת ערב חגיגית, רציתי לפנק את האורחים שלי, וגם רציתי לשלב את התרד והאספרגוס הטרי, ולחפש דרך להכין את הכל יחד. בדרך כלל כשמדובר באספרגוס הוא עובר בישול או הקפצה במחבת. כאן השיטה היא קצת שונה – בתבנית בתנור. הדרך פשוטה והתוצאה נפלאה ומומלצת !

מה צריך?

צרור אספרגוס

צרור תרד (אני השתמשתי בתרד תורכי)

ראש שום 

8-10 עגבניות שרי

מלח

שמן זית

לימון

בטטה אחת

להגשה – יוגורט מכל סוג

רבע כוס צנוברים טריים

הכנה:

יש לצלות מראש את העגבניות והשום – נחמם תנור ל180 מעלות, נחתוך את ראש השום בשליש העליון ונזלף פנימה שמנ”ז. נניח בתבנית על החלק החתוך את הראש שום ומוסיפות את העגבניות, לצלייה של כ30 דקות עד ריכוך. 

את התרד והאספרגוס נשטוף, נפריד בין גבעולים לעלים. אם גזעי האספרגוס עבים – נחצה אותם ונקלף את החלק העבה. 

בתבנית נסדר בשכבות גבעולי תרד, עלי תרד, ואספרגוס. בין כל שכבה נזלף שמנז ומלח, ומעט מיץ לימון. 

נכניס לתנור לאפייה של 10-15 דק כשהתנור על בין 180 ל 200 מעלות, נוציא לערבוב, נפזר עגבניות צלויות ונחלוץ את שיני השום אל כל הכיף הזה (בואו נקרא לתבשיל הזה כיף מעכשיו), אם צריך נתקן תיבול.

נכניס לעוד 3-5 דקות, עד שהתרד מעט אבל רק מעט מצטמק והכל נראה אחיד, צלוי זהוב ומבעבע. 

לקרם הכתום שהוא לא חובה השתמשתי בבטטות אפויות שנשארו מאנטיפסטי של אמש – צימבזתי (למי שלא מכיר/ה את המונח – צימצמתי בזבוז מזון) פשוט טחנתי אותן בבלנדר עם מעט שמן ומים.

כאמור, אפשר לוותר על האלמנט הזה או להכין במיוחד מבטטה אחת פרוסה עם מלח ושמן זית בתנור, ואז לטחון בבלנדר. 

הגשה – למרוח את הקרם בטטה, להעמיס מהכיף הירוק, לטפטף כפות יוגורט בין לבין, לפזר צנובר, ובתיאבון!

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן