אני תמיד מתלבטת אם לפרסם מתכונים מאותו סוג, כי בעצם יש פה בבלוג כמה וכמה מתכונים של מאפה פריך. המחשבה שזה ישעמם או שיחשבו חס וחלילה שאני חוזרת על עצמי – יכולה לשתק אותי.
אבל – כן! אני מתפתחת והמתכונים משתנים ומקבלים ניואנסים, ואני מקבלת פידבקים ממי משטועם. ממש כמו במאפה הבית הזה שאני מגישה בכל יום שוק של הגינה.
מה שונה בו? הבצק המיוחד שמרכיב עיקרי בו הוא השמן זית, ועל כן שמו – ‘בצק שמן זית’. הגודל יותר גדול כך שזה ממש מאפה אישי.
אחרי שהכנתי אותו מאות פעמים אני חושבת שהמתכון הזה הגיע לרמת דיוק אחרת ממה שאי פעם הגעתי אליה במתכונים אחרים שפיתחתי.
אז למה לא בעצם? תהנו 🙂
הפעם חוץ מהמתכון תוכלו לצפות בשיעור מצולם שבו בשביל המילוי השתמשתי בחוביזה, אך ההזמנה היא להשתמש בכל סוג עלה ירוק שאוהבים ושיש בזמינות ואני מקווה שזה יתן השראה ואנרגיה להכין בעצמכםן בבית. אספר גם שזהו שיעור לדוגמה מתוך קורס און ליין לבישול עונתי שיצא לאויר העולם ממש ממש ממש בקרוב.
ועוד כמה הערות:
- זה מאפה שכיף להכין עם הילדים.
- אפשר ומומלץ לשחק עם המילוי לפי מה שיש זמין בבית, בגינה, בשטחי הבר 🙂
- למאפה הזה ובכלל אני מקפידה להשתמש בקמח מלא טרי, מחיטה שגדלה בארץ. אני קונה אותו בטחנת הקמח הקרובה אלי – אלביאדר בדיר חנא. כל מי שאני שולחת לשם אחר כך לא מוכן לחזור לקמח אחר. המגע הרך והטעם מספרים לנו שכנראה החיטה שמוכרים לנו בחנויות מאוד מאוד לא טריה. אז, מכל מיני סיבות – אל תשכחו להעדיף מקומי.
מאפה פריך ממולא עלים ירוקים
מה צריך
למילוי –
צרור גדול ויפה (כ30 גבעולים עם עלים) חוביזה, או עלים אחרים כמו תרד מנגול ובאקצ’וי
בצל לבן אחד
2-3 גבעולי אזוב טרי
לבצק –
כוס וחצי קמח מלא
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
חצי כוס שמן זית
הכנה:
מפרידים בין גבעולים לעלים
חותכים את הבצל לקוביות, קוצצים את הגבעולים של החוביזה. את העלים חיתכו לקוביות ושימרו בצד.
שימו בסיר שמן זית בנדיבות וטגנו את הגבעולים והבצל הקצוצים. עשו זאת על להבה בינונית עד להזהבה תוך ערבוב מידי פעם (כ 10 דקות). הפרידו את עלי האזוב מהגבעולים וקצצו. אחרי ההזהבה של הבצל והגבעולים הוסיפו את העלים, האזוב והמלח, הוסיפו חצי כוס מים ובשלו על להבה בינונית-חלשה ל 10 דקות רבע שעה כאשר הסיר מכוסה. לסיום כבו את הלהבה ותנו לתבשיל להצטנן לפני המילוי על הבצק.
נכין את הבצק – נערבב בקערה את הקמח והמלח, ובקערה נפרדת או כוס מדידה את המים והשמן. ניצור גומה בקמח ונשפוך פנימה את השמן מים, ערבבו. סוגי קמחים מרגישים ומגיבים שונה אז אם מרגיש יש צורך הוסיפו עוד מעט מים ושמן בהדרגה. נלוש עד שהכל אחיד, לא הרבה.
על משטח מקומח נרדד את הבצק. ניתן גם לרדד על משטח סיליקון ייעודי לאפיה או בין שני ניירות אפיה. יש לרדד את הבצק לעובי של 1.5 – 2 ממ.
ניצור עיגולים על ידי רינג חיתוך או קערה, לפי הגודל הרצוי. גודל טוב הוא בין 12 ל 16 סנטימטר קוטר. הניחו במרכז כל עיגול כף מהמילוי, וסגרו לסהרונים בעדינות. לסיום סגרו את הקצוות בלחיצה עם מזלג מקומח. מרחו בביצה או מעט מים עם סילאן, ופזרו שומשום מעל. תוכלו לראות בתמונות שאפשר לשחק עם מה שמפזרים מעל, או כמו שאומרים – אם אין שומשום שימו עלים ופרחים!אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ 20 – 25 דקות עד שהבצק זהוב ופריך.
הגישו טרי לצד סלט, טחינה, או פסטו 😊