קרם דלעת ערמונים

אבל רגע, לפני המתכון שיתוף:
אני הרי אוהבת כנות. אז התלבטתי רבות אם לפרסם את כל הממרחים ביחד או אחד אחד, והאמת ממש עצרתי את עצמי מלתת את כל המתכונים ביחד מכמה סיבות:
1. אם יש משהו שלמדתי מהיותי אמא (צעירה ופעורה, כן), זה שכל פעם קצת זה המון.
2. בא לי לתת לכל ממרח את הבמה, את הכבוד המגיע לו, את 15 דקות התהילה שלו (מכירים את אלה שמדברים על אוכל כבן אנוש)
3. קצת מתח בחיים, מה קרה?
אז נתחיל עם הממרח / מטבל הראשון. יו ניים איט. זה בא על לחם, או שהלחם בא עליו, או כשליכט בצלחת ליד כל מיני דברים, או כבסיס לרוטב… ובטח עוד כמה אפשרויות שלא חשבתי עליהם.
קרם דלעת ערמונים
מה צריך?
שתי דלעות ערמונים – מסתבר שיש זנים. מקווה שתיפלו על זן טוב ולא סיבי, כי זה יכול טיפה לבאס. הכי טוב כמובן זה אורגני, ודווקא הקטנות הן יותר טעימות ומלאות בטעם.
שן שום
ארבע כפות שמן זית
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח (רצוי מלח ים גס גרוס)
אופן ההכנה:
אופים את דלעות הערמונים בשלמותן על 230 מעלות בתנור ל45 דקות, עד שהן רכות מבפנים. מוציאים ומצננים.
חותכים לחצי ומוציאים את הגרעינים בעזרת כף. מרוקנים את תכולת הדלעות בעזרת כף אל קערה. מוסיפים את השום וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את המלח, הפלפל ושמן הזית ומערבבים היטב.
ככה פשוט.
מעבירים אל צנצנת ושומרים במקרר עד 3 ימים.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן