מרק פול ירוק לימוני

בשווקים עדיין יש פול ירוק. זו העונה. את הפול שלי קטפתי בגינה הקהילתית, ואני חושבת שבכל סיטואציה אחרת לא הייתי קונה פול. יש בו משהו שהרתיע אותי שנים, אך בדמותו הטרייה הוא עדין לחך וגם לקיבה וכשאוכלים אותו בכמות סבירה הוא לא מנפח את הבטן.
נחזור לגינת הירק – אי אפשר להתווכח עם זה – אין כמו לקטוף ולבשל, זה מביא שלמות לכל התהליך. מי שחי כך יודע על מה אני מדברת.
המרק הזה מתאים גם לצהרי יום חם כי הוא מאוד קליל, והטעם הלימוני שלו מרענן. במהלך הבישול האיטי התפזרו בבית ניחוחות מדהימים, ואותי זה שלח אחורה לבישולים של סבתא שלי, זכרונה לברכה, שהייתה מאסטרית של מטבח לכל הדעות.
והנה המתכון.
באמת פשוט. מוכנים?
4 תפוחי אדמה 8 עלי מנגולד צעירים 2 כרשות יפות חצי קילו פול ירוק בתרמילים 1.75 ליטר מים כף מלח בישול (או לפי הטעם)
1/2 כפית כמון טחון מעט פלפל שחור גרוס מיץ מלימון עסיסי
גבעול סלרי
שמן זית
חותכים את תפוח האדמה לקוביות, מוציאים את הפול מן התרמילים ופורסים את הכרשות לטבעות דקות. קוצצים את המנגולד לחתיכות קטנות, בחלק הלבן לא השתמשתי הפעם. אפשר תמיד לשמור אותו למשהו אחר, או לזרוק לקומפוסט. מטגנים בשמן זית את הכרשות עד להזהבה, מוסיפים את הכמון, את המנגולד, הפול והתפו”א ומאדים כשהמכסה סגור ל20 דקות על אש בינונית נמוכה. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח פלפל ולימון. מוסיפים את הסלרי ומבשלים שלוש שעות על להבה נמוכה.
בתיאבון!

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן