עוגת עלי גפן ותות במילוי אורז מלא וירקות

הכנתי את ה מאכל הטעים הזה שלדעתי הוא כבר די מוכר לכבוד העלים הצעירים של עץ התות ועל שיח הגפן.

אני אוהבת להעצים את מה שיש, אז במילוי הכנסתי כמות נכבדה של קישואים ותרד צרפתי, היישר מגינת העץ. והטוויסט שלי הוא כמובן עלי התות, שממש טעימים ומשמשים גם הם למילוי ובישול, ממש כמו עלי הגפן.

עכשיו – אפריל מאי יוני – הזמן להנות מעלים צעירים וטריים, אז צאו לקטוף, ומקווה שתהנו מהמתכון 🙂

מה צריך?

למנה שמספיקה ל 2 – 3 אנשים רעבים

כ 30 עלי גפן ועלי תות טריים, או רק אחד מהם.

3/4 כוס עדשים כתומות

כוס אורז מלא בסמטי

4 קישואים טריים קטנים

צרור תרד צרפתי / תרד מסוג אחר, או מנגולד.

2 בצלים טריים

שן שום קטנה / חצי.

מלח בישול – כפית או לפי הטעם

1/2 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

כוס מים

כף סילאן

עשבי תיבול – אזוב / פטרוזיליה / נענע / שמיר או שילוב

תבנית עמוקה בקוטר 15- 20 סמ

הכנה:

הכנות:

משרים את האורז במים רותחים ואת העדשים במים קרים לכשעה, מוציאים ומסננים.

גוררים את הקישואים על פומפיה, את הבצל חותכים לחצי ואז פורסים דק, שוטפים וחותכים גס את התרד, מפרידים את עשבי התבלין מגבעולים וקוצצים, קותשים את השום.

בישול המילוי:

במחבת רחבה נותנים שמן זית, מחממים מעט ומוסיפים את הבצל לטיגון עד הזהבה. מוסיפים את הקישואים לכדקה ולאחר מכן את התרד. ממשיכים לטגן כך עוד כדקה עד שהתרד מתרכך, ומכבים את האש. מוסיפים את האורז והעדשים, וכן את עשבי התיבול והשום. ממליחים, מזלפים עוד קצת שמן זית ואת הסילאן וחצי ממיץ הלימון, ומערבבים.

הרכבה:

פורסים על התבנית נייר אפיה, מזלפים עליו שמן זית, מחממים תנור ל 150 מעלות.

מרתיחים מים, שופכים אותם על העלים בקערה, ואחרי דקה מסננים.

חותכים את הגבעולים של העלים, כדאי כבר בשלב הליקוט להניח את העלים בצורה מסודרת זה על זה ואז אפשר לחתוך הרבה גבעולים בבת אחת.

מרפדים עם העלים על נייר האפיה, כשהחלק החלק (החיצוני) של העלה כלפי מטה והעורקים כלפיכם. מניחים בצורה חופפת, גם בדפנות התבנית, שתי שכבות עלים. מניחים את המילוי על העלים, משטחים, ומוזגים את המים. כעת סוגרים עם קצוות העלים שלמטה ועליהם שכבת עלים עליונה ש”תסגור” את העוגה. מסדרים יפה, מזלפים עוד לימון, שמן זית ומפדרים מעט מלח על העלים. סוגרים עם קצות נייר האפיה וצלחת. אופים כשעה וחצי – שעתיים, עד שהעוגה יציבה וטובה.

מוציאים, ובעזרת צלחת נוספת הופכים את העוגה, פורסים ונהנים, בתיאבון 🙂

אשמח לדעת אם הכנתןם ואהבתןם.

וגם, אם מעניין אותך עוד מתכונים עונתיים – יש לי קורס אונליין מושלם של בישול עונתי, מלא בהשראה וידע, וההרשמה עדיין פתוחה –

כל הפרטים כאן

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן