זה הזמן לצאת לקטוף עלי גפן ועלי תות עץ (יוני – יולי) . קוטפים אותן עם ה”עוקץ”, כך העלה נתלש יותר בקלות ולגפן קל יותר לחדש את עליה. זהו מתכון שהרכבתי מתוך כל מיני מתכונים והשראות. הוא מעט שונה מהרגיל, דורש קצת יותר השקעה במילוי ויותר זמן בישול. אך ההשקעה משתלמת – הבישול הארוך מקרמל את הבצל שבתחתית הסיר ונותן טעם עמוק, חמצמץ ומתוק לעלי הגפן הללו, שיוצאים מעודנים ורכים להפליא.
מה צריך?
● 50 עלי גפן או תות או שילוב
● 200 גרם אורז / בורגול
● שני בצלים קטנים / ניתן להחליף בצל אחד בצרור בצל ירוק אם יש
● עגבניה גדולה / 2 עגבניות קטנות
● כפית וחצי מלח
● כפית פפריקה
● צרור אזוב / אורגנו
● 3 גבעולי נענע נענע
● 1/3 כוס שמן זית למילוי ו 1/4 כוס לבישול
●2 שיני שום קטנות
● מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
א. הכנת האורז –
1. שוטפים קלות את האורז (לא יותר מדי כי אנחנו רוצות לשמור על חלק מהעמילן)
2. מסננים
3. מכסים את האורז במים רתוחים בתוך קערה ומשרים 10 דקות, מסננים ומחזירים לקערה.
במידה והשתמשתן באורז עגול יש להשרות ל30 דקות.
אורז מלא – יש להשרות ולבשל חצי בישול (כ30 -40 דקות)
במידה והשתמשתן בבורגול – אין צורך להשרות.
ב. מוסיפים לקערה עם אורז:
1. מגרדים בצל על פומפיה / קוצצים דק / קוצצים את צרור הבצל הירוק.
2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
3. מפרידים את עלי הנענע והאורגנו, קוצצים, ומוסיפים לקערה. מוסיפים את המלח, הפפריקה, ושמן הזית.
ג. מכינים את הסיר:
פורסים בצל לפרוסות של חצי סנטימטר ומניחים בתחתית סיר רחב.
ד. מכינים את העלים: