מה עוד אפשר להגיד על החורף הזה? חביב הקהל (החורפי), ומה שבטוח הוא מביא טונות של ירוק.
אחד המאכלים הכי כיפים ואהובים עלי כך סתם בבית וגם בסדנאות הבישול שלי הוא – עלי מרוות ירושלים ממולאים.
מרוות ירושלים הוא צמח בר אכיל. ועכשיו – בין ינואר למרץ זה הזמן האולטימטיבי ללקט את צמח זה.
מרוות ירושלים גדלה ליד שבילים, בגינות, ובשטחי בר. אצלנו בישוב יש הרבה ממנה גם בזכות מי ששומר
את הזרעים וזורע שוב בשטחים שונים. אז אם יוצא לכם להיות ליד מרוות ירושלים אחרי
הפריחה וכאשר יש לה זרעים (בקיץ) – אפשר לאסוף אותם ולזרוע בסתיו.


בליקוט יש לנקוט כללי זהירות, וללקט רק כאשר בטוחים שמזהים את הצמח.
יש מדריכים שונים לזיהוי וקבוצות בפייסבוק. אבל הכי טוב זה לצאת לשטח כמובן,
עם מישהו שמכיר – וללמוד הלכה למעשה את תורת הליקוט.
ככל שהעלים צעירים יותר הם רכים, וככל שגדלים הם יהיו מעט יותר שעירים וקשים,
אך לאחר ששופכים עליהם מים רותחים הם נהיים רכים למגע ונעימים לעבודה.
יש לעלי המרוות ירושלים ארומה מיוחדת והם ממש טעימים, וכמובן, מזינים.
טיפ אחד מנצח לגבי המתכון הזה (שמיד מגיע, סבלנות בבקשה):
קחו זמן לבישול ארוך – כי הוא זה שיוצא את הטעמים והארומה המושלמת מן העלים,
וזה מה שיבדיל בין תבשיל נחמד לתבשיל אלוהי. מנסיון אישי.
אז תודה לחורף ולגשם הזה שנותן חיים לכל צמח ירוק…
