פלאפל ירקות ללא גלוטן טעים ופריך

אמנם המרכיב העיקרי של הקציצות הללו הוא ירקות אך העדשים והציפוי הפריך מעצבים טעם שממש מזכיר פלאפל ועל כן שמן – פלאפל ירקות. מתכון מהיר, קייצי וכיפי, מושלם לילדים והוא גם טבעוני וגם ללא גלוטן. מה עוד צריך? תוספת טובה, יוגורט, או בתוך פיתה עם ירקות וטחינה ויש לכם את זה.
מצרכים לכ 25 קציצות קטנות
שני קישואים בינוניים
שני גזרים
בצל קטן
50 גרם קמח עדשים כתומות
שמן זית
פלפל
מלח
כורכום
כמון
שמן קוקוס לטיגון
פירורי לחם ללא גלוטן
אל תוך קערה גוררים את הקישוא בחורים הגדולים בפומפיה, ואת הגזר והבצל גוררים בחורים הקטנים. מוסיפים תבלינים לפי הטעם בעדינות, ומחכים כמה דקות שהירקות יוציאו מעט נוזלים. סוחטים חלק מן הנוזלים בעדינות. את שארית הנוזלים העדשים יספחו. מוסיפים את קמח העדשים, מזלפים שמן זית ומערבבים. מכדררים לכדורים קטנים ומועכים בעדינות, ומעבירים לצלחת עם פירורי הלחם ללא הגלוטן (אני השתמשתי באלה ). מפזרים ומהדקים את הפירורים אל הקציצות.
במחבת מחממים על אש בינונית 2 ס”מ שמן קוקוס. שימו לב, השמן מתחמם מהר, על כן מכניסים את הקציצות לטיגון של דקה- שתיים מכל צד עד להשחמה עדינה. אם יש צורך מחליפים את השמן. את הקציצות המוכנות מעבירים לצלחת עם נייר סופג. בתיאבון.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן