קוקטייל מחיה של רימון וערק מקומי

את הקוקטייל המשובח והקליל הזה הכנתי באחד מימי החג שהרגישו בכלל לא כמו חג, כדי להרים את המצב רוח בבית.
אסף חזר מקניות עם בקבוק ערק ג’באליה, ובדיוק באותו בוקר קטפתי כמה רימונים משובחים. היה חם, והיינו תשושים, והאנרגיה של הסגר הייתה חזק באויר.
אז הכנתי לנו קוקטייל. כי בסדר לשחרר קצת, ועם מוצרים ומרכיבים מקומיים ועונתיים בכלל עשינו את שלנו.

 

קוקטייל של ערק, רימונים נענע וזוטה
מצרכים ל 2 כוסות :
לימון שלם
רימון גדול מתוק, רצוי עם גרעינים כהים
ערק
4-6 קוביות קרח
3 גבעולי נענע
3 גבעולי זוטה לבנה

 

אופן ההכנה:
חוצים וסוחטים את חצאי הרימון, אפשר במסחטת תפוזים או כל מסחטה שיש לכם, ומעבירים לכוסות כ 50 מ”ל מיץ רימונים.
מוסיפים לכוסות נמוכות את הקרח (2-3 קוביות לכוס), ומוזגים את הערק – למשקה קליל רצוי למזוג בין 20 ל 30 מל. יותר מזה זה כבר חזק מדי לטעמי.
פורסים מהלימון פרוסות דקיקות ומוציאים את הגרעינים, מניחים בכוסות, ומהחצי הנותר סוחטים שפריץ לכל כוס.
תוחבים את גבעולי הנענע והזוטה בכוס, מפזריכם כמה גרעיני רימון, מוסיפים קש רב פעמי יפה, ושותים בהנאה.

 

אהבתם/ן? ספרו לי בתגובה 🙂
רוצים ללמוד עוד? קראו כאן על הקורס השנתי שלנו
ימים טובים,
רוני

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן