אתם כבר יודעים
ואתן כבר יודעות,
שאני כל כך אוהבת קציצות.
(מירקות)
כן הביס הוא מושלם,
בתוך סנדויץ’ גם.
או פשוט כך,
לאכול סתם.
ועוד דבר
אוהבת אני עד מאוד,
את העקרון הבסיסי להכנת קציצות:
כן זהו ה- עקרון שמאפשר
להכין כל פעם מחדש
קציצה מירק אחר.
כי הרי ידוע שבכל עונה ירק אחר בשיאו
וזאת חגיגה לתת לו את כבודו.
קדימה חברים וחברות אהובות,
נכינה יחדיו קציצות אפויות!
זה נכון שקיץ וחם חם,
אז תדליקו את התנור בבוקר מוקדם 🙂
וכשתצאו לטיול תכינו כריך קציצות מושלם
שכל ביס ממנו יזכה אתכם באהבת חינם.
(לעקרון 4 האלמנטים לקציצות ירק טבעוניות וללא גלוטן)
מצרכים | 25 קציצות
2-3 קישואים יפים וטריים בגודל בינוני (כ360 גרם)
דלעת ערמונים אחת
4 גבעולי בצל ירוק
5 כפות קמח עדשים כתומות
חצי כפית מלח גבישי שטוחה
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
גוררים את הקישואים על פומפיה – בחורים הגסים או הדקים – זה לא מאוד משנה. סוחטים את הקישואים מעט (תלוי בכמות הנוזלים, קחו בחשבון שקמח העדשים סופג נוזלים), ומעבירים לקערה.
קוצצים דק את הבצל הירוק, ומעבירים לקערה.
מוסיפים את קמח העדשים, מערבבים היטב עם הקישואים והבצל, מכסים בצלחת ונותנים לעיסה לנוח. בינתיים אופים דלעת ערמונים בשלמותה – עם הקליפה, בתנור שחומם על 220 מעלות, ל40 דקות – עד שהיא רכה מבפנים.
פותחים את הדלעת, מוציאים את הזרעים אל הקומפוסט. מרוקנים את תוכן הדלעות ללא הקליפה אל עיסת הקישואים, מוסיפים מלח ושמן זית, ומערבבים היטב עם הידיים. אפשר להוסיף בשלב זה עוד תבלינים לפי הטעם – מעט כמון, זרעי כוסברה טחונים, או עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה ואורגנו.
מכינים תבנית עם נייר אפיה ומחממים תנור ל220 מעלות.
מכדררים כדורים קטנים מהעיסה – ומניחים במרווחים שווים על התבנית.
אופים כ40 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. אפשר לזלף שמן זית בסוף האפייה לאקסטרה קריספיות.
מצננים מעט (אלו קציצות שאוהבות להתייצב בחוץ)
מגישים עם יוגורט / פסטו / רסק עגבניות….
אהבתן את הקציצות? אשמח לשמוע בתגובה 🙂