את ההשראה למתכון הזה קיבלתי ממתכון של אשה שגם היא השראה בשבילי.
זוהי יוטקה ממסעדת הרדוף.
בביקור ספונטני שם לפני כמעט חמש שנים, אני ואסף עוד היינו בהתחלה של הקשר, ולא אשכח איך הוא הפתיע אותי – קנה לי את ספר המתכונים של יוטקה (ספר חובה בכל מטבח שמכבדת את עצמה בעייני), ניגש אליה, אני לא העזתי, וביקש ממנה לחתום לי על הספר. אני לא בדיוק זוכרת מה היה אבל מאוד התרגשתי וגם דיברתי איתה קצת, והיא אכן אשה מאוד מיוחדת, עם גישה מדהימה לבישול ואוכל.



את קציצות השקדים שבספר המתכונים שלה אכלתי במסעדה בהרדוף בביקור ההוא, והן היו שמיימיות. מאז אני מחפשת הזדמנויות להכין אותן, אבל יש לי בעיה – לבשל בדיוק כמו שכתוב במתכון – אינני מסוגלת. חייבת לשנות ולהוסיף כדי להרגיש את תחושת העצמאות, ולהוסיף עניין. זה לא שהחלטתי להתחכם. פשוט ככה אני.
בין יתר השינויים הוספתי קישואים ובזיליקום שיש כרגע בשפע מהגינה. המתכון מכיל ביצה, אך לטבעונים ניתן להחליף ב5 כפות גדושות של ירק כתום אפוי כמו בטטה או דלורית.
