קרטיב עונתי מלוא הטנא

באביב שלנו ילדים נרגשים
תותים קוטפים ומיד אוכלים,
ועל עסיס פיטנגו מתענגים.
מכירים כל שעל וכל עץ,
וכל פרח ופרי אליהם קורץ…
ללכת איתם זו בהחלט השראה –
לחוות בכל יום מחדש את הבריאה.

 

להכנת 8 קרטיבים בגודל בינוני
חופן גדול של עלי ורדים
שלושה גבעולי לואיזה טריים
250 מל מים
כף דבש גדושה
שתים-שלוש כפות סוכר חום (לפי אהבת המתוק)
3-4 גבעולי נענע
כפית גרדת לימון
חופן נאה של פיטנגו
חופן נאה של תות עץ
מפרידים את עלי הורדים ושוטפים, מבשלים בסיר עם המים עד לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים לואיזה, דבש וסוכר ומערבבים. מצננים ומוסיפים את גרדת הלימון.
חותכים את הפיטנגו לרבעים ונפטרים מהגלעין, חותכים את העוקץ הירוק של התות עץ ומפרידים את עלי הנענע מהגבעול וקוצצים. מניחים בכל תבנית קרטיב 3-4 תותי עץ , ארבעה רבעי פיטנגו וקצת נענע קצוצה, ולאחר שנוזל הלואיזה ורדים התקרר שופכים אותו אל תוך התבניות, מכסים עם המקלות ומקפיאים.
חג שמח מלא בהשראה ופשטות של ילדות.

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן