קרם גזר משובח

קרם גזר

טוב שיש אפשרות להכין מעדנים, ממרחים, וקרמים מירקות. ועוד יותר טוב שיש עקרון אחד, שיכול לעבוד על ירקות שונים, כך שאנחנו זוכים לעבוד עם המגוון העונתי ולהשאר קרובים לירקות שבשיאם עכשיו.

למה זה חשוב?

במשפט אחד – לי זה חשוב לאכול ולבשל עונתי ומקומי כי אני מאמינה שככל שאדע ואכיר מאיפה מגיע המזון שלי, יש לי אפשרות להשפיע לטובה על ההוויה שלי, על המשפחה שלי, הקהילה, הכלכלה והכי חשוב – הסביבה שלי.

העונה של הגזר היא החורף, ויש לנו עכשיו המון המון גזרים בגינת העץ.

אז נכון שהחורף פה הוא ככה ככה, אבל נהיה יותר קר זה בטוח, וכמו כל ירקות השורש הגזר אוהב קור, מתפתח לו בשקט באדמה, וכשאוכלים אותו ממש אפשר להרגיש את החמימות והמלאות מתפשטת בגוף.

אז מהו עקרון הממרחים?

אפייה או בישול של ירק בשלמותו עד ריכוך, קילוף וטחינה למשחה – זה העקרון – כמה פשוט!

תמיד נבחר להוסיף עשבי תבלין, שמן זית, לעתים לימון, לעיתים שום או עירית.

כדי לתת עוד מאסה וטעם אפשר להוסיף אגוזים / שקדים

{לעוד ממרחים וקרמים מירקות חפשו בבלוג}

קרם גזר משובח

מה צריך? ( כ 3 צנצנות של 260 גרם)

10 גזרים בגודל בינוני

שן שום קטנה, או 7 גבעולי עירית

5-7 גבעולי טימין לימוני

רבע כוס שמן זית

רבע עד חצי כפית מלח

רבע כוס מיץ לימון

מים לפי הצורך

הכנה:

שוטפים את הגזרים היטב. עם הקליפה, מניחים בתבנית ואופים בתנור על חום של  200 מעלות. אחרי 40 דקות מזלפים עליהם שמן זית, ואופים ל30 דקות נוספות, עד שהם מתרככים, מצטמקים והופכים שחומים אך לא שרופים. אם יש צורך פשוט הנמיכו את החום.

נצנן את הגזרים ונסיר רק את החלקים שהשחימו מאוד אם יש כאלו. בבלנדר נטחן עם הלימון, השום (אם רוצים לשים עירית כדאי לבחור בין השניים – או שום או עירית… ולהוסיף את העירית הקצוצה בסוף, אחרי הטחינה), המלח, שמן הזית. אם המשחה מאוד מאוד סמיכה ויש צורך לדלל מעט – הוסיפו מים לפי הצורך בהדרגה וטחנו את הגזר עד המקרם הרצוי. כעט נפריד בין עלי הטימין לגבעולים ונקצוץ. נעביר את קרם הגזר לקערה ונערבב פנימה את הטימין. הקרם נשמר בצנצנות מכוסות בשמן זית לכ 4 ימים. מה עושים עם זה? מורחים על לחם, משתמשים כרוטב לפסטה או מילוי לפסטה או מאפה, או כמטבל. 😊

ואם הגעתן/ם עד הלום, אשמח לשמוע מה חשבתן על הממרח.

וגם אספר שיש לי 3 סדנאות בישול החורף, וההרשמה אליהן בעיצומה. אני מלמדת בהן גם ממרחים ועוד עקרונות לבישול עונתי, ליקוט ושימור מזון. כל המידע כאן

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

2 Responses

  1. נראה מעולה, תודה על המתכון! טעמתי ביום שוק אצלכם את קרם הגזר והתאהבתי אז כיף גדול שהעלת מתכון.
    אשמח לדעת האם אפשר לשים טימין רגיל ולא טימין לימוני? והאם אפשר לשים רבע לימון סחוט ולא מיץ לימון?

  2. הי מיטל… כמובן שאפשר לגוון בעשבי התיבול, ובמיץ לימון וודאי, כוונה מלימון טרי שסחטת 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן