גליליות קישואים ואגוזי מלך

חומרים:
בין 2 ל 3 קישואים בגודל בינוני – ל40 פרוסות
3 גבעולי נענע
שני גבעולי בזיליקום טרי
2-3 גבעולי טימין טרי
240 גרם אגוזי מלך
שתי שיני שום גדולות / ארבע קטנות
180מ”ל מים
רבע כפית שטוחה מלח ים גס (כ 4 גרם)
שתי כפות מיץ לימון
30 מ”ל שמן זית

 

הכנה:
מכינים את רצועות הקישואים: בוחרים קישואים יפים ובינוניים בגודלם. לניקוי יש שתי אפשרויות – או עם סקוטצ’ וסבון כלים טבעי, או עם סכין בעלת שיניים – מגרדים מעט מן הקליפה ושוטפים. חותכים את הצ’ופצ’יק העליון של הקישוא ואת הנקודה הקטנה בחלק התחתון.
יוצרים רצועות דקות מהקישוא בעזרת קולפן – מניחים את הקישוא על קרש חיתוך, ועם הקולפן מורידים רצועה ראשונה – זו תהיה רק קליפה. בדיוק על אותה נקודה מקלפים עוד רצועה – שתהיה יותר רחבה, ועל אותה נקודה עוד רצועה, וכן הלאה. חשוב לא לסובב את הקישוא ולא לקלף רצועות מסביב כמו שרגילים. המטרה היא שלכל רצועה תהיה מסגרת של קליפה ממסביב לה. לסרטון שמדגים כיצד לעשות זאת
מכינים את הממרח: טוחנים את אגוזי המלך עם המים במעבד מזון. לכל אחד מעבד מזון בעוצמה אחרת, אצלי זה לקח בערך דקה, על עוצמה בינונית, כדי ליצור משחה במרקם חומוס גס. לא צריכה לצאת משחה חלקה לגמרי ולא נוזלית – אלא יציבה ואנחנו רוצים שירגישו חתיכות קטנטנות של אגוזי מלך. מעבירים את המשחה לקערה ומתבלים במלח ובלימון. קוצצים את עשבי התיבול – הבזיל והנענע ומוסיפים פנימה, מפרידים את הטימין מהגבעולים ומוסיפים פנימה. כותשים את השום ומוסיפים, ולבסוף מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
מריחה וגלגול: מסדרים על קרש חיתוך 4-5 רצועות כשהחלק המעט יותר רחב כלפי מעלה. לוקחים כפית מהמילוי ומורחים על הרצועה מלמעלה. משאירים סנטימטר וחצי בחלק התחתון של הרצועה נקי ללא מילוי. מגלגלים את הרצועה מלמעלה והחלק שסוגר הוא החלק הנקי בלי המילוי.
מניחים את המגולגלים בצמוד זה לזה בתבנית קטנה. רצוי תבנית פיירקס או חרס בעלת דופן גבוהה. גם אם אין תבנית בגודל המדוייק זה בסדר – העיקר להניח את הגליליות צמודות זו לזו שלא ייפתחו. אפשר גם להשתמש ברינגים לאפיה למי שיש.
אפיה: מחממים תנור ל 200 מעלות. מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים 40-45 דקות עד השחמה עדינה מלמעלה. הגשה – תנו לגליליות להתקרר כמה דקות, אפשר להגיש בתוך התבנית או להפריד ולהגיש על כלי יפה עם שפריץ עגבניה, שמן זית ועשבי תיבול. בתיאבון!

נעים להכיר, רוני :)
מזה כ-10 שנים, אני נמצאת במחקר מתמשך בתחום התזונה העונתית, הבישול העונתי, הטבעי והמקומי, ומקדישה את רוב הזמן שלי בהעמקת הקשר ביני לבין הטבע והחיים.

קראו עוד…

פוסטים אחרונים

קבלו עדכונים ראשונים

הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מכף עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן