סלט קיץ טעים ומרענן
כשממש חם אין כל כך חשק לבשל ולהשקיע, וגם התיאבון מעט יורד. זה טבעי, אך עדיין צריך לאכול נכון? מה שנחמד בסלט הזה הוא שיש בו הרבה מלפפונים ופקוסים (פקוס הוא מלפפון באלדי, הוא פריך יותר מהמלפפון הרגיל וניתן להשיג אותו בשווקים או בחוות האורגניות) והם אחראים על הרעננות שלו. התירס המתוק מוסיף צבע וטעם, והטופו משביע ועטוף בטעם מושלם של בזיל טרי. ויש גם עגבניות 🙂
רכיבים:
קלח תירס (טרי! לא מקופסה! על תתעצלו – זו העונה לתירסים משובחים)
150 גרם טופו רך. ממליצה על טופו קדיתא / טופו במרקם רך של משק ווילר
10-15 עגבניות שרי יפות
2 מלפפונים בגודל בינוני
1-2 פקוסים בגודל בינוני
צרור בזיליקום טרי
שן שום
מלח פלפל
5 כפות שמן זית
הכנה:
חותכים את הטופו לקוביות של סמנטימטר. קוצצים את עלי הבזיליקום, כותשים את השום ומניחים בקערה קטנה יחד עם שמן זית, פלפל ומעט מלח. מערבבים את קוביות הטופו פנימה כך שהשמן עוטף אותן, טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח. משאירים כך לרבע שעה עד שעה שהטופו יספוג את הטעמים.
מקלפים את קלח התירס ומבשלים בסיר עם מים 15-20 דקות, מוציאים ומצננים.
חותכים את עגבניות השרי לחצאים, ואם הן מהסוג הגדול אז לרבעים. חותכים את המלפפונים והפקוסים לחצי לאורכם, ואז לרבע, וא לקוביות גדולות. חותכים מהתירס רצועות בעזרת סכין (כמו שאמא עשתה לנו כשהיינו ילדים).
מכניסים הכל לקערה – ירקות, תירס, טופו. שומרים מעט מהטופו והתירס להגשה.
מערבבים ולפני ההגשה מפזרים תירס וטופו מעל. חשוב להכניס את כל הרוטב שהטופו שרה בו אל תוך הסלט – זה התיבול שלו. אם יש צורך מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. **אין לימון בסלט. לימונים בקיץ זה מצרך נדיר והם גם לא מאוד טעימים. הסלט טעים ככה ואפשר להסתמך על החמצמצות של העגבניות. מי שבכל זאת חייב – אפשר כמובן להוסיף לימון בעדינות, שלא יצא לנו מרק.